Reyhanlı kampındaki Suriyeliler Esed karşıtı gösteri düzenledi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki kampta bulunan Suriyeliler, cuma namazı sonrası kamp girişinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar...

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki kampta bulunan Suriyeliler, cuma namazı sonrası kamp girişinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler, Esed'in idamını isteyen sloganlar attı.

Suriye'deki kriz, bir yılı aşkın süreyi geride bırakırken, yönetim karşıtı gösteriler de devam ediyor. Suriye'de ordu, ülke genelinde operasyonlarını sürdürüyor. Sınır bölgelerindeki halk ise Türkiye'ye akın ediyor. Günde ortalama 700 kişi, sınırı geçip Türkiye'ye geliyor. Çoğu kadın ve çocuk olan bu gruplar, başta Reyhanlı'daki kamp olmak üzere Hatay'daki çeşitli kamplara yerleştiriliyor.

Reklam
Reklam

Reyhanlı kampında bulunan Suriyeliler, bugün cuma namazı sonrası yönetim karşıtı gösteri düzenledi. Çoğu kadın ve çocukların oluşturduğu grup, 'Halk Esed'in idamını istiyor', 'Arap ülkeleri ve İslam ülkeleri nerede?' şeklinde sloganlar attı. Ellerinde muhalif Suriyeliler'in bayrağını taşıyan göstericiler, tampon bölge oluşturulması, halkın barınabileceği güvenli bölge tesis edilmesi ve Özgür Suriye Ordusu'nun silahlandırılması yönünde sloganlar attı. Yaklaşık yarım saat devam eden gösterinin ardından göstericiler tekrar çadırlarına geri döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: