Reyhanlı protestosunda olay

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları protesto için ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nden Dışişleri Bakanlığına yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti.

Polisin müdahalesi sırasında bir kız öğrencinin gözünden yaralandığı iddia edildi.
ODTÜ yerleşkesinde toplanan bir grup, sloganlar eşliğinde Dışişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/reyhanli-gerginligi-reyhanli-protestosunda-olay/11881/1601700/)
Yerleşke çıkışında barikat oluşturan güvenlik güçleri, yürüyüşün izinsiz olduğu uyarısında bulunarak, gruptan dağılmasını istedi. İkazlara rağmen dağılmayan grup, yerleşke çıkışında bir süre oturma eylemi yaptı.
Bu sırada gruptan bazı kişiler, polis barikatını aşarak Eskişehir yoluna doğru koşmaya başladı. Polis eylemcilere boyalı tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti, eylemciler de taş ve sapanlarla karşılık verdi. Bu sırada kameralara ilginç görüntüler yansıdı. Çevik Kuvvet polisinin attığı gaz bombası bir eylemciye isabet etti. Bağırarak yere yığılan eylemci bir süre sonra kaçarak, buradan uzaklaştı. Polisin attığı plastik merminin de bir eylemcinin bacağına isabet ettiği görüldü. Eylemci ayağına mermi isabet edince önce ağacın arkasına saklandı, ardından ormanlık alana kaçarak, burada oturdu.
Müdahalenin ardından protestocuların bazıları yerleşkeye bazıları ise Eskişehir yoluna doğru kaçtı.
Eylemciler daha sonra Ankara-Eskişehir karayolunda oturma eylemi yaptı. Polisin dağılın uyarasına uymayan eylemciler, gözaltına alındı.
**KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN OTOMOBİL ÇARPTI** Olayların sürdüğü sırada karşıdan karşıya geçmek isteyen Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ayşe Tabak'a otomobil çarptı. Öğrencinin yardımına ise fakülteden hocaları ve arkadaşları koştu. İki otobüsün arkasında çıkarak, bölgeden uzaklaşmak istediği öğrenilen genç kız, olay yerine gelen ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan eylemde, aldığı darbe sonucu başından yaralanan bir eylemci, yoldan geçen bir vatandaşın aracıyla hastaneye kaldırıldı.
**ANKARA ÜNİVERSİTESİ DE KARIŞTI**
Bu arada polis, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nden de Dışişleri Bakanlığı'na yürümek isteyen gruba da müdahale etti. Kurtuluş Metrosu önünde gerçekleşen müdahalede yaralananlar oldu. Olayların devam ettiği öğrenildi. (AA - İHA)
Anahtar Kelimeler: