Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Reyhanlı'daki bombalı saldırılara dair gizli belgeleri sızdırdığı öne sürülen er Utku Kalı'nın yargılanmasına Samsun'da devam edildi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırılara dair gizli belgeleri sızdırdığı öne sürülen er Utku Kalı'nın yargılanmasına Samsun'da devam edildi. Geçen mayıs ayında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin istihbarat belgelerini, bilgisayar korsanı bir gruba verdiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra 11 Kasım'da serbest bırakılan Utku Kalı'nın yargılanmasına, Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, hakkında "TCK'nın 327. maddesi gereğince 3 ile 8 yıl" ve "TCK'nın 329. maddesi gereğince 5 ile 10 yıl" arasında hapis cezası istemiyle dava açılan ve bir önceki duruşmada, duruşmalardan vareste tutulmasına karar verilen er Utku Kalı katılmazken, aralarında ablası Ceren Kalı'nın da bulunduğu 2 avukatı katıldı. Sanık Kalı'nın ablası Avukat Ceren Kalı mahkeme heyetine, özel yetkili mahkemelerin kapatılmak üzere olduğunu, TBMM'den geçen kanunun onaylanmasının beklenmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının yer aldığı kanunun TBMM'de kabul edildiğini ve halen Cumhurbaşkanının onayı için beklediğini göz önüne alarak yasanın yürürlüğe girmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: