Reyhanlı’ya Düşen Uçaksavar Mermisi Halkı Korkuttu

Hatay'ın Reyhanlı ilçe merkezine Suriye'den atılan iki uçaksavar mermisinin düşmesi ilçe sakinlerini korkuttu.Reyhanlı ilçe merkezine...

Hatay'ın Reyhanlı ilçe merkezine Suriye'den atılan iki uçaksavar mermisinin düşmesi ilçe sakinlerini korkuttu.

Reyhanlı ilçe merkezine dün iki uçaksavar mermisi düştü. Yaklaşık 15 santimetre uzunluğundaki uçaksavar mermilerinden biri sebze halinin kantarına, diğeri ise hale yaklaşık 100 metre uzaklıktaki yola isabet etti.

Reyhanlı sebze halinde uçaksavar mermisinin isabet ettiği kantarın sahibi Abdurahman Selvi Söğüt, Reyhanlı’da bu tür olayların sıklıkla olduğunu belirterek, "Bizlerin can güvenliği kalmadı. Suriye uçakları buraya kadar mermi atıyorsa bu bir sınır ihlalidir bizler Reyhanlı halkı olarak bu tür olayların olmaması için yetkililerin biran önce önlem alması gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Reyhanlı sebze hali esnafı ve olay anında iş yerinde olan Ahmet Yapıcı, uçaktan atılan 20 santimlik merminin kantarın üzere düştüğünü ve 2 santim içerisine girdiğini ve bu merminin Suriye uçağından atıldığı belirtti.

"Can güvenliğimiz kalmadı" diyen Yapıcı, "Suriye’den gelen silah sesleri evlerimize kadar duyuluyor. Korkudan gece yatamaz hale geldik" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: