Rezerv lig görüşmeleri devam ediyor

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Süper Lig'de görev alan teknik adamların katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sona erdi.

Toplantı sonunda bir açıklamada bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, 2005-2006 sezonunun lig planlaması, lig takvimi, Türkiye Kupası statüsü ve alternatif lig konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Daha önce 7 Mart'ta da böyle bir toplantı yaptık. Kulüplerimiz bu konuda daha yoğun çalışarak fikirlerini beyan ettiler. Bugün bir kere daha görüşleri alınmış oldu. Kulüpler Birliği'nin de ve doğal olarak kulüp başkanlarının da bu konuda fikirleri var. TFF olarak bu görüşlerin hepsini değerlendirdikten sonra önümüzdeki sezonun lig planı, lig takvimi, Türkiye Kupası statüsü ve alternatif lig ile ilgili görüşlerimizi futbol kamuoyuna açıklayacağız. Rezerv lig ile ilgili farklı görüşler var. Bu konunun Türkiye'de yeni olmasından dolayı bunun, getirileri, götürüleri, faydalarıyla ilgili düşünceler paylaşıldı. Ama hem olumlu hem de olumsuz düşünceler var. Bu konuları antrenörler, başkanlarla paylaşacaklar. Teknik adamlardan tereddütleri olanlar var, ama aynı zamanda kulüpleri olumlu bakabiliyor. Böyle olunca da kulüpler kendi içlerinde bir durum değerlendirmesi yapacak" dedi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Genel Menajeri Volkan Ballı ise, teknik adamların toplantıda fikirlerini beyan ettiklerini söyleyerek, "Türkiye Ligi'nin daha iyi yerlere gelmesi için herkes gereken katkıyı vermeye çalışıyor. Hocamız da kendi birikimlerini, Türk futboluna sağlayabileceği katkıları düşünerek iyi bir hazırlık yaptı ve toplantıya böyle geldi.

Fikirlerini beyan etti. Kulübümüzün görüşleri de bunun içinde yer alıyor. Federasyonumuzu böyle olumlu toplantılar düzenlediği için tebrik ediyoruz. Nihai kararı kendileri verecek. Türk futbolu için olumlu kararlar vermeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ziya Doğan da, rezerv ligin çok önemli bir konu olduğunu belirterek, "Türk gençleri çok yetenekli, ama altyapıdan tüm teknik donanımları alarak üst tarafa gelemiyorlar. Teknik adam olarak işi gücü bırakıp futbolcu yetiştirmek zorunda kalıyoruz. Futbolcunun alt yapıda yetişmesi gerekli. Avrupa'dan alınan futbolcuları hangi mevkiye koyarsan, o mevkinin özelliklerini biliyor ve ona göre verim alıyorsun. Türkiye'de profesyonel oyuncuların bir bölümünde bile bu eksiklik mevcut. Maç oynamayan oyuncuların bu temel eksiklikleri gidermesi çok zor. Öyle durumdayızki yedek kalan oyuncu geri gidebiliyor. Ciddi lig maçı oynayabilmesi için tüm kulüpler rezerv lige çok iyi bakarsa, federasyon da uygun görürse, bu ligin faydalı olacağını düşünüyorum. Anadolu kulüpleri büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde. Bu ekonomik sıkıntının giderilmesi için Rezerv Lig'in kurulup yabancı oyuncuların da gelerek denenme dönemini burada geçirmeleri gerekiyor. Onların belirli bir süre geçici lisansla oynayıp, uyum sürecini atlatıp, kendi kulübüne veya Türk futboluna ne kadar yararlı olacağını düşünüp, öyle bir karar verirsek ekonomik olarak kulüplerimize fayda sağlamış oluruz. Toplantı iyi geçti. Herkes fikirlerini söyledi. Mutlaka bunun değerlendirilmesi yapılacak. Bizlerin yapması gereken, fikirleri söyleyip verilecek karara saygı duymak. Umarım Türk futbolu için en hayırlı karar çıkar" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam