Ricciardone Selimiye'ye Hayran Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camii'ne...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camii'ne hayran kaldı.

Edirne Belediyesi tarafından Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet edilen Ricciardone Edirne'ye geldi. Meriç Nehri kenarında kahvaltıya katılan Amerika Büyükelçisi, daha sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camii'ne gezdi. Kendisine bir rehberin eşlik ettiği Ricciardone, asırlık camiyi büyük bir dikkatle inceledi. Elindeki fotoğraf makinesiyle camiyi çeken Ricciardone, camideki şadırvanı, müezzin mahfilini ve ters laleyi büyük bir dikkatle inceleyerek rehber tarafından bilgilendirildi. Cami ziyaretini tamamlayan Büyükelçi'ye Edirneli bir şekerlemeci esnafı tarafından üzerinde Türk bayrağı ve Ricciardone'nin fotoğrafının bulunduğu badem ezmesi hediye edildi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin Mısır'da yaşanan darbe ilgili sorusu üzerine Büyükelçi, "Selimiye çok muhteşem, yağlı güreşleri izlemek için geldim." cevabını verdi. Camii programını tamamlayan Ricciardone, Selimiye'nin yanındaki tarihi Arasta Çarşısı'nı geçti. Çarşı hakkında bilgi alan Büyükelçi, Edirne Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından kapıda karşılanan Ricciardone'ye, Belediye Meclis Salonu ve Atatürk Odası gezdirildi.

Makam odasında ağırladığı Ricciardone'ye ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sedefçi, Türkiye ve Amerika'nın iki dost ve müttefik ülke olduğunu söyledi. Bu dost ülkenin büyükelçisini ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirten Sedefçi, iki ülke arasındaki dostluğun daha da gelişmesini temenni etti.

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise sıcak karşılamalarından dolayı belediye başkanına teşekkür etti.
Eşiyle birlikte uzun zamandan beri Edirne'ye gelmek istediklerini anlatan Büyükelçi, "Ama nasip şimdiyeymiş. Tarihi Kırpınar Yağlı Güreşleri'ne davetiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: