Rice'tan şok eden açıklama!

PERTH (İHA) - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu'da barışın, Başkan George W. Bush'un görev süresi sona ermeden önce sağlanabilmesi "hala zaman olduğunu" söyledi.

Avustralya'nın Perth şehrinde bir basın toplantısı düzenleyen Rice, "İsrail ve Filistinliler'in, Annapolis zirvesine göre, yıl sonuna kadar anlaşmaya varmaları için hala zaman var. Bu amaca ulaşmak için çalışmayı sürdüreceğiz" dedi. Geçtiğimiz Kasım ayında barış görüşmelerinin resmi olarak yeniden başladığı Annapolis zirvesine dikkat çeken Rice, İsrail ve Filistinliler'in, yedi yıl aradan sonra ilk ciddi barış sürecini başlattığını belirterek, "Çok hassas ve zorlu meseleleri müzakere ediyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Rice ayrıca, gelecek hafta Washington'da, İsrail ve Filistinli müzakerecilerle yapılacak üçlü görüşmelerin detaylarına ilişkin kamuoyuna açıklama günlük açıklamalar yapılmayacağını söyledi. Halihazırda en önemli durumun, tarafların müzakereleri çok ciddi şekilde yürütüyor olması olduğunu vurgulayan Rice, "Bush göreve geldiğinden bu yana, barış ve huzur içinde yan yana yaşayan iki devletli çözüm ortak görüş olmuştur" dedi. 2001'de ne dönemin Başbakanı Ariel Şaron liderliğindeki hükümetin, ne de uluslararası toplumun büyük çoğunluğunun bu görüşü taşımadığını belirten Rice, ABD Başkanı'nın taraflar arasındaki sorunların çözümünün temelini hazırladığını kaydetti.