RİDA-DER'den "Okşayan Eller Olalım" Projesi

 RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA-DER), Konya'daki yetim öğrencilerin kişiliğini geliştirebilmek ve onlarda sorumluluk alma bilincini oluşturmak amacıyla "Okşayan Eller Olalım" projesini başlattı.

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA-DER), Konya'daki yetim öğrencilerin kişiliğini geliştirebilmek ve onlarda sorumluluk alma bilincini oluşturmak amacıyla "Okşayan Eller Olalım" projesini başlattı. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Karakuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yetim öğrenciler için kişilik geliştirme ve sorumluluk alma çalışması olarak bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Sosyal yapısı güçlü olan toplumların, geleceğe güvenle bakabildiğini ifade eden Karakuş, "Bizler bu doğrultuda örgün ve yaygın eğitimde bulunan öğrencilerin eğitimlerini, öğretim kurumları dışındaki mekanlarda geliştirmelerine katkı amacıyla değerler eğitimi programları çerçevesinde izcilik faaliyetleriyle uyumlu bir programı ülke genelinde de uygulayarak sürdürülebilir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Bu sayede bakmakla yükümlü olduğumuz yetimlerimizin sosyalleşmelerine katkı sağlayarak, topluma faydalı bireyler olmaları için tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. Projenin ilk ayağı olarak Türkiye İzcilik Federasyonu Konya İl Temsilciliği'nde, 24 kişiden oluşan öğrenci, izciliğin ilk kurallarını, temel unsurlarını konu alan eğitim aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: