Rıdvan Dilmen: Beşiktaş'ın attığı gol...

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçını analiz etti.

*MAÇIN ACNLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun ikinci haftasında oynanan Beşiktaş - Trabzonspor maçını, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Golsüz eşitlikle tamamlanan ilk devresi analiz eden Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda, "Eskiden 2 puan sistemi vardı. Maçlar böyle oynanırdı, fazla risk alınmazdı. Beşiktaş ilk dakikalarda etkili oldu. Fakat sonra Şota'nın takımı durdurdu. 1 puana iyi diyen bir maç görüntüsü var. Şimdi Trabzon risk almak isterse Cardozo'yu alabilir. Geçen yıl böyle bir imkanı, kulübesi yoktu" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Trabzonspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123552/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-trabzonspor-macindan-kareler-155017-myspor)

'Beşiktaş'ta taktik aynı ama...'

Dilmen, "Beşiktaş'ta forvet arkasında ya Sosa, ya da Oğuzhan olur. Oyun çabuk oynanamadığı için Gökhan pek topla buluşamadı. Forvet arkasına ya Sosa girecek. Veya Necip'i oyuna alıp Quaresma ya da Olcay'ı çıkarmak gerekiyor oyunu hareketlendirmek için. Hamle yapması gereken Şenol Güneş. Beşiktaş'ta taktik aynı ama öndeki 4'lüde Sosa veya Oğuzhan olması gerek. Beşiktaş süratlı bir takım, hücumda hareketli şeyler yapan bir takım. Olcay forvet arkası oynayınca otomatik olarak sola gitmeye çalışır. Gökhan'ın hareketlenmesi için Sosa veya Oğuzhan forvet arkası oynamalı. Bence Şenol Güneş forvet arkası değişikliğini hemen yapmalı. İşe yaramazsa ilerleyen dakikalarda Gomez'i sahaya sürebilir" ifadelerini kullandı.

'Güneş hata yaptı'

Reklam
Reklam

Rıdvan Dilmen, Trabzonspor'un 2-1'lik galibiyetiyle biten dev mücadelenin ardından, "Maçta iki tane kırılma anı var, 2'si de Beşiktaş'ın hatası. İlk olarak Gökhan'ın 2. yarının başında kaçırdığı gol, diğeri Quaresma'nın atılması. Ve bu çok gereksiz bir şekilde oldu. Bence Quaresma, ilk yarıda gördüğü sarı kartta da hatalıydı. Trabzonspor, Beşiktaş'tan daha iyi hazırlanmış. Şota rakibe göre bir plan hazırlamış. Ve tüm istediği plan tuttu. Türkiye'de Mbia ve Cavanda'yı kolay geçecek oyuncu yok. Hatta Cavanda çalım falan yemiyor, yese de bir kez daha geliyor. Erkan Zengin defalarca kaleyi yokladı ve sonunda müthiş gol attı. Bu maçta Cavanda, Mbia ve Erkan çok iyi oynadılar. Beşiktaş, çok güçlü takımlara karşı problem yaşıyor. Bence Şenol Güneş, Mersin'deki kadroyu bozmayarak hata yaptı. O maça aldanmış ama bu tarz maçlara farklı kadroyla çıkmak gerek. Takımını Trabzon'a göre hazırlamamış. Beşiktaş'ın attığı gol nizami değil, top hareketli" dedi.