Rıdvan Dilmen: Ceza sahasına girince 'Düş' diyen hakemler vardı

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, "İzmir takımları doğru transfer politikalarıyla belli yerlere gelecektir" dedi.
Dilmen, İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği ayın en başarılıları yarışmasında yaptığı konuşmada, kulüplere belediye desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda Türkiye'de haksız rekabet olduğunu söyledi.
İzmir'deki belediyelerin kulüplere yardımcı olmak istediğini, ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Dilmen, Kayseri'deki iki kulübe sezon başında 5-10 milyon dolar yardımda bulunulduğunu, bu tablo içerisinde ne Altay'ın, ne de Karşıyaka'nın bu rekabetin içinde olmasının mümkün olmadığını söyledi.
Dilmen, siyasetin futbola girmesinin haksız rekabet getirdiğini belirterek, ancak doğru transfer politikalarıyla doğru işler yapılacağına
inandığını ifade etti.
İddaa gelirlerinin bitmesi durumunda kulüplerin maddi açıdan zorlanacağını kaydeden Dilmen,
"İzmir takımları doğru transfer politikalarıyla belli yerlere gelecektir. Bazı bütçelerin lige çıkmakta yeterli olduğunu düşünüyorum" diye
konuştu.
Dünya Kupası Grup elemelerinde İspanya'ya her iki maçta da yenilen Türk Milli Takımı'nın şansının yüzde 20'lere düştüğünü kaydeden Dilmen, ancak Milli Takım'ın İspanya maçlarından daha çok Estonya ve Belçika maçlarında sıkıntı yaşadığını söyledi.
Dilmen, Turkcell Süper Lig'in bitimine 8 hafta kaldığını ve Sivasspor'un lider olduğunu, kırmızı- beyazlı takımın 4 maçını evinde oynayacağını hatırlatan Dilmen, Sivasspor'un şampiyonluk mücadelesinde olmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

DERBİ MAÇI

Hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçına da değinen Dilmen, "Mustafa hoca olsa berabere bitse diye dua ederdi. Beraberlikte ikisi de kaybeder. Hangi takım galip gelirse avantaj sağlar. Üst oynayın" diye konuştu.
Dilmen, Beşiktaş'ın Mustafa Denizli ile çok ciddi çıkış yaptığını ve Denizli'nin Beşiktaş için doğru tercih olduğunu belirterek, siyah beyazlı takımın mucize yaratmadığını, ancak rakiplerinin kötü sonuçlar aldığını, ligde ilk iki sıradaki takımın diğer ekiplere göre arzusunun daha fazla olduğunu ifade etti.
Eskişehirspor'da kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz ile ilgili de konuşan Dilmen, her sporcunun hata yapacağını, kendilerinin de hata yaptığını belirterek, "Batuhan'ın Fenerbahçe maçı öncesinde kamptan gitmesi, kendi adına, ailesi ve geleceği adına günah. Eskişehirspor'da kadro dışı kaldı. İşin kötü tarafı 'ben gitmedim' diyor. Hocadan özür dilersin, olur biter. Beşiktaş'ta oynamıyordu. Onu doğru yola sevk edecek bir büyük lazım" diye konuştu.
Mahmut Özgener'in Futbol Federasyonu Başkanı olduktan sonra ciddi çalışmaların yapıldığını ifade eden Dilmen, hakemlerin son dönemde başarılı maçlar çıkardığını söyledi.
Ali Aydın, Cem Papila, Bülent Demirlek gibi hakemlerin büyük kulüplerin baskısıyla gittiğini hatırlatan Dilmen, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu gibi isimlerin hakemlere saygınlık kazandırdığını belirterek, "Futbol oynadığımda ceza sahasına girdiğimde 'Düş' diyen hakemler vardı" diye konuştu.
Dilmen, teknik direktörlüğü yorumculuk yapmaya tercih ettiğini belirterek, "Yapı olarak kaldıramıyoruz bazı şeyleri. Şimdilik kolay yolu
seçtik. İnşallah bir gün geri döneceğim" dedi.

Reklam
Reklam

BANK ASYA 1. LİG

Bank Asya 1. Lig'de liderliğini devam ettiren Manisaspor'un çok doğru işler yaptığını kaydeden Dilmen, Manisaspor'un bu başarısının yanında Beşiktaş ve Trabzonspor'a sattığı futbolcularla bu takımlara da katkı sağladığını söyledi.
Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal'ın çok başarılı olduğunu düşündüğünü kaydeden Dilmen, Manisaspor ve Diyarbakırspor'un ilk ikide ligi bitireceğini söyledi.
İZVAK Başkanı Levent Ürkmez de yaptığı konuşmada, Türkiye'deki profesyonel futbol kulüpleri hakkında bir çalışma yaptıklarını, şu anda Türkiye çapında 140 profesyonel kulübün olduğunu, bunlardan 22'sinin İstanbul, 14'ünün Ankara, 8'inin İzmir ve 8'inin de Trabzon'da bulunduğunu söyledi. 135 takımın 2 milyar dolar borcu olduğunu söyleyen Ürkmez, kulüplere sürekli ve kalıcı gelirler için bir kanun tasarısı konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek, bunun yasalaşması durumunda kulüplere 800 milyon-1 milyar TL gelir sağlanacağını sözlerine ekledi.