Rıdvan Dilmen: 'Fatih Terim tek çare'

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Kasımpaşa karşılaşmasını değerlendirdi. Dilmen, Tudor'un Bruma'yı oynatmaması ile ilgili olarak, "Bir diyalogdan dolayı çıkarılmaz böyle bir oyuncu. O diyalogda ne olduğunu öğrenmek isterim. Çok sert mazeret bulmamalılar." dedi. Öte yandan Tudor'un Galatasaray'da başarılı olamadığını ve Sarı-Kırmızılı takımın tek kurtuluşunun Fatih Terim olduğunu iddia etti.

Kasımpaşa bu maça 7 gün dinlenerek geldi. Bu onlar için bir avantaj. Galatasaray da tabii dinlenip geldi ve moralli geldi. Kasımpaşa sahasında kaybedip geldi. Seyircisiz oynanması da Kasımpaşa için avantaj.

Hakem daha objektif maç yönetiyor, baskı altında değiller ve Galatasaray taraftarın pozitif etkisinden eksik. Üstüne bir de Bruma’nın erkenden oyundan çıkması ve bulunan gol Kasımpaşa adına olumlu şeyler oldu. Bunlarla birlikte Kasımpaşa daha disiplinli oynamaya başladı. Galatasaray da oyun disiplininden koptu.

Reklam
Reklam

GEÇEN HAFTAKİ SKOR GALATASARAY'I ALDATMAMALI

Geçen haftaki skor Galatasaray’ı aldatmamalı. Tabii Bursaspor’un kötü performansı 5-0’lık skoru gölgelememeli. Kasımpaşa’nın daha iyi takım savunması yaptığını görüyoruz ve duran top dışında pozisyon da vermediler.

Tudor, İkinci yarıda Josue ve Eren Derdiyok’u sokup takviye yapmalı. Tabii işgüzarlık yapıp Sneijder’i çıkarmadan. Zaten kaybedecek bir şeyleri yok.

Muhtemelen Bruma’nın bir sakatlığı vardır. İzleyenler şöyle yanıldı. Yayın esnasında Necati Ateş Bruma sakatlandı dedi. Sonra oyundan çıkarken sağlıklı gözükmesi üzerine başka bir problem mi var diye düşündü. Biz bu konuda yorum yapmayalım. Ben sakatlıktan dolayı olduğunu düşünüyorum. Maçtan sonra konu netleşince konuşuruz.

MUSLERA İYİ DEĞİL

"Muslera son iki yıldır gol falan kurtarmıyor. Hep "Muslera" falan diyoruz ama. İki sezonda 85 gol yemiş. Muslera 2 yıldır yerlerde.

TUDOR GELDİ PUAN FARKI ARTTI

Fizik olarak çok hazır bir Kasımpaşa. Karşısında 5-0'ın verdiği ciddi bir rehavet var. Seyircisiz oynanması da Kasımpaşa'nın lehineydi. Tolga'nın atılması kırılma anı oldu. Yarın günlerden Pazar. Tolga sarı kart görmüş, 1-0 mağlupsun, iki stoperin var, iki ön liberon var... İlk ısıttığın oyuncu Eren, oyuna en son aldığın oyuncu Eren ise burada bir sıkıntı var.

Reklam
Reklam

BRUMA TEKNİK OLARAK OYUNDAN ÇIKMAZ

Bazı oyuncular ve teknik adamlar gelecekle ilgili çok büyük tehlikedirler. Tudor geldiği gün 5 puan geride olan takım, şu anda ciddi ciddi zirveden uzaklaştıysa, 'Nerem doğru ki?' denir. Ben açıkçası Bruma'nın sakatlandığını düşünmüştüm. Tudor'un Bruma ile yaşadığı diyalogda ne olduğunu öğrenmek isterim. Senin kilit oyuncun Bruma'ysa ve transferi gündemdeyse, birdenbire çıkarıyorsan çok çok ağır bir şey yapmalı. Yoksa bir diyalogdan dolayı çıkarılmaz böyle bir oyuncu. Teknik olarak çıkmaz fakat yine de Tudor'u da bir dinlemek lazım. Çok sert mazeret bulmamalılar."

FATİH TERİM TEK ÇARE

Galatasaray'da krizi yönetecek Fatih Terim'dir. Eğer bugün evlerde de konuşuyorsak bunları gerçekci olmak lazım. Mancini, Prandelli, Riekerink hepsi geldi. Olmuyor... Fakat bir real bir durum var. Ben kendi düşüncemi ortaya koyuyorum.

Galatasaray'ın tek mermisi kaldı o da Fatih Terim'dir. Yoksa Dursun Özbek ile gelen beraber gider.

Reklam
Reklam

DURSUN ÖZBEK SOYUNMA ODASINA İNDİYSE...

Galatasaray'ın başarısız sezonları hep uçurumdur. Koptular mı dağılıyorlar. Bu teknik direktöre değişiklikleri de fayda etmiyor. Fenerbahçe yenilgisinden sonra Dursun Özbek'in moral vermesi güzel ama bugün soyunma odasında 'Ben sizin arkanızda değilim' demesi lazım.

Anahtar Kelimeler: