Rıdvan Dilmen: Ödüm kopuyordu!

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye - Hollanda maçını değerlendirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda A Milli Takımımız ile Hollanda arasında Konya'da oynanan karşılaşmayı futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen analiz etti.

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, "Letonya'nın kilidini de çözebilecek oyuncuydu Oğuzhan. Ataklar vardı ama şuursuzduk o maçta. Hollanda bir kontrol edeyim oyunu, kontratak kovalarım dedi ama biz o tuzağa düşmedik. Arda'nın maç boyu oynama şansı yok. En geç 60'ta çıkar. Arda'nın kaçta çıkacağı, çıkarsa da yerine kimin gireceği önemli. Arda çıkınca Mehmet Topal mı girecek, yoksa Gökhan Töre mi? Buna karar vermek gerek" dedi.

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Türkiye - Hollanda maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123706/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/turkiye-hollanda-macindan-kareler-155071-myspor)

'Herkes Sneijder'i arıyor'

Dilmen, "2-0'lık skordan nefret ediyorum. Biz Sneijder'i orta sahaya doğru itmek lazım. Çünkü basketboldaki oyun kurucu oynuyor, herkes onu arıyor. Onu kaleden uzak tutmak gerek. Dakika 75'e kadar ya 2-0'ı koruyalım, ya da 3. golü bulalım. 2-1 bizi paniğe sokar" ifadelerini kullandı.

'Bir çılgınlık yapacak diye...'

Rıdvan Dilmen, maç sonundaki programda ise "Bu maçta duygular ön plana çıktı. Arda ilk yarının sonlarında dinlenmek için oturdu, hakem devam ettirince en azından kalkıp gölge markaj yaptı. Serdar Aziz maçın sonlarında van Persie'nin üstünden topa kafayı vurdu, sonra gitti topu yine kendi aldı. Biz önce iyi takım olmamız lazım. İyi oyunculardan kurulu bir ekip olmamız lazım. Kazanmak zorundasın ve Fatih hoca böyle bir kadro çıkardı. Hollanda'ya Letonya muamelesi yapsak skoru bulamazdık. Biz maça çıkmamız gerektiği gibi çıktık. Öndeki oyuncular çok yoruldu. Önce Arda, sonra Hakan Çalhanoğlu çıktı. Bizim maça çıkan kadromuz kazanmak zorunda olan kadroydu ama oyun kontrollüydü. Fatih hoca bir çılgınlık yapacak diye ödüm kopuyordu" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam