Rıdvan Fadıloğlu, Projelerini Paylaştı

GAZİANTEP (AA) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılacak uydu kentlerle geniş konut alanları ve planlı yerleşim yerleri oluşturmayı planladıklarını söyledi.

GAZİANTEP - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılacak uydu kentlerle geniş konut alanları ve planlı yerleşim yerleri oluşturmayı planladıklarını söyledi. Fadıloğlu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlediği toplantıda, yaptığı ve yapacağı projeleri gazetecilere anlattı. Fadıloğlu, mahalle olan köylerin hepsine sosyal tesis yapacaklarını belirterek, bu tesislerin içinde sağlık ocağı, muhtar odası ve çok amaçlı salonların olacağıını, isteyen vatandaşların taziyesini, isteyenin de kına gecesini bu salonlarda yapabileceğini, ayrıca, tesislerin önüne yapacakları büyük alanlarda da düğünlerin yapılacabileceğni ifade etti. İlçenin arazilerinin organize sanayi bölgesi, askeriye ve sanayi sitesiyle çevrili olduğunu anlatan Fadıloğlu, bu nedenle yeni konut alanı bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Fadıloğlu, şöyle devam etti: "Öncelikle binlerce insanın çalıştığı OSB'ye yakın yerlerde uydu kentler oluşturarak, şehir içindeki sıkışıklığı azaltmak ve insanları çalıştığı yerlere yakın çevrelere taşımak istiyoruz. Bunun için Beykent-Bedirkent projesini oluşturduk. Bu proje bittikten sonra binlerce insanımız planlı bir şehirde, yeşil alanın, çocuk parklarının ve sosyal donatıların çok iyi olduğu bir ortamda yaşayabilecekler. Yapılacak uydu kentlerle geniş konut alanları ve planlı yerleşim yerleri oluşturmayı amaçlıyoruz." İlçe alanının çok büyük olmasına rağmen çarpık kentleşmenin yaygın olduğuna dikkati çeken Fadıloğlu, göçle gelen insanlar için de ayrı bir proje hazırladıklarını dile getirdi. Fadıloğlu, "Organize Besi Bölgesinde, Sinan köykent isimli bir uydu kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bu proje diğerlerinden biraz farklı olacak, kırsal kesimden büyükbaş ya da küçükbaş hayvanlarıyla gelen vatandaşların rahatlıkla yaşayabilecekleri bir alan olacak. İçerisinde yine sosyal donatılar olacak. Hayvanlarını besleyebilecekler, apartmanda oturmak istemeyen vatandaşlar için ideal bir alan olacak" diye konuştu. Trafik sorunun önüne geçmek için hazırlanan yol genişletme ve sosyal alan projelerine de değinen Fadıloğlu, şunları kaydetti: "İbrahimli-2 bölgesine İbrahimli-2 Kent Parkı yapmayı düşünüyoruz. 15 hektar alan üzerine kurulması planlanan parkta, 2 hektarlık yapay gölet bulunacak. Şu anda İbrahimli 1'de yüzlerce küçük park var. Bunlarla uğraştık, şu anda 400'ün üzerinde parkın bakımıyla uğraşıyoruz. Bunların hepsi bir maliyet. İbrahimli 2'yi planlarken boydan boya bir arsayı içinde sosyal donatıların olduğu park olarak planladık." Fadıloğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: