Riekerink'e ağır sözler! 'Dar görüşlü ve çaresiz'

Spor yazarları, Galatasaray'ın Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi.

Galatasaray'ın deplasmanda Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldığı mücadeleyi spor yazarları değerlendirdi.

RIEKERINK DERSİNE ÇALIŞMAMIŞ (LEVENT TÜZEMEN)

Basın toplantısında "Osmanlı'yı iyi analiz ettik" diye hava atan Riekerink dersine çalışmamış.. Osmanlıspor, 10 tane net pozisyon buluyorsa bu Galatasaray'ın oyun felsefesinin doğru olmadığını gösteriyor. Galatasaraylı oyunculara ve Riekerink'e bazı sorularım var.

CAROLE'U PERİŞAN ETTİ

1-Geçen yıl Mustafa Denizli döneminde Ankara'da benzer ortamda Sneijder, Selçuk, Balta başta olmak üzere çok oyuncu oynamıştı. Buzlu zemin için hiç mi önlem alınmaz? 2-Yasin golü attı üstüne yattı. Değişiklik için bu kadar beklemek yanlıştı.
3-Carole pozisyon olmasını bilmiyor ve alanını unutuyor.. Özellikle Vrsajeviç yaptığı bindirmelerle Carole'ü perişan etti. Riekerink maçı okuyan hoca olsaydı önlemini çoktan alırdı. 4-Riekerink "Adam adama değil, alan savunması yapıyoruz." Mehmet Battal'dan sonra Webo da ilk kafa golünü Sabri'nin üzerinden vurarak attı.. Böyle eşleşme mi olur?

Reklam
Reklam

DEFOLU ÇIKIYORLAR

Galatasaray'ın en iyileri olarak yine inanılmaz "6 net" kurtarış yapan Muslera ile Yasin'e mükemmel gol attıran ve maç boyu kazanmak için didinen Bruma ön plana çıktı. Kasımpaşa'da vitrine çıkan oyuncular G.Saray'a geldiğinde defolu gibi oluyor. Eren gibi güçlü, kuvvetli, boylu poslu bir oyuncu Donk gibi hızlı bir iniş yaşıyor.. Golcü kimliği olan Eren ilk yarı girdiği iki pozisyonu harcadı.

RIEKERINK UTANMALI (AHMET ÇAKAR)

Koskoca Galatasaray, futbol adına hiçbir şey ortaya koymaksızın pek az şeyi doğru yapıp Osmanlıspor gibi ciddi bir rakipten 1 puan aldı. Aslında sahada Riekerink denen bir hoca var ama utanmalı! Kazanması gereken maçta son 5 dakika forvet çıkartıp yerine defans oyuncusu alabilecek kadar dar görüşlü ve çaresiz.

YOL GEÇEN HANI

Riekerink'e sormak lazım: Galatasaray hücumda niye çoğalamadı? Aynı Riekerink'e yine sormak lazım: Osmanlıspor kendi sağ kulvarını ya da diğer bir deyimle Galatasaray'ın sol tarafını yolgeçen hanı gibi kullanırken o ne yaptı? Sağdan gelip gelip ortaladılar. Webo da en az 5 kafa vurdu. Kimseden tık yok. İki tanesi gol oldu, diğerleri kaçtı.

Reklam
Reklam

HERKES İÇİN KAYGAN

Galatasaray şanslı takım... Bu golün santrası sonrası stoper Semih forvette topu alıp, üstelik sol ayağıyla müthiş vurdu ve Galatasaray mucizevi şekilde bir puanı alabildi. Ama kim ne derse desin, Galatasaray'ın Riekerink'le ve bu defans zafiyetiyle yarışı sürdürmesi çok zor. Kimse saha zordu, kaygandı demesin. Kaygansa herkes için kaygan... Puan tablosunda iyi yerde olabilirler ama asla iyi oynamıyorlar ve kazandıkları maçlarda bile fazla pozisyon veriyorlar.

AYAKTA ZOR DURUYORLARDI (EVREN TURHAN)

Halbuki kupadaki Erzincan maçından bir ders çıkarmalıydı. 30. saniyede Webo'nun vuruşunda Muslera'nın inanılmaz kurtarışı ve akabinde dönen topta Sneijder'le başlayan atakta, Bruma'nın pasında son haftaların golcü ismi Yasin takımını öne geçirdi. Kötü zemin ve bana göre yanlış ayakkabı seçimi takımın genelini etkilemişti, oyuncular ayakta bile zor duruyorlardı.

BİR DE TRANSFER İSTİYORMUŞ!

İkinci yarıda da Osmanlıspor kenarlardan gelmeye devam etti çünkü karşısında onlara her türlü imkanı veren Galatasaraylı kenar oyuncuları vardı. Saha şartlarına alışkın olan Osmanlıspor oyunda üstünlüğünü hiç kaybetmedi. Orta sahada direnç sıfırdı. Selçuk ayakkabıyı yanlış seçmiş anladık ancak mücadelede edemedi. Galatasaraylı oyuncular ileriye çıkmayı beceremeyince oyunu kendi ceza sahasında kabul edip kontra ataklar yapmaya çalıştılar. Ama bunu da başaramadılar.

Reklam
Reklam

ALLAH'IN LÜTFU (OSMAN ŞENHER)

Müzesi kupalarla dolu bir takımın hocası “yenilmeyeyim” diye sahaya çıkıyor. Bu futbolla Osmanlıspor’u yensen ne olur? Nereye kadar gidebilir, taraftarını ne kadar mutlu edebilirsin? Muslera takımına Allah’ın bir lütfu. İnanın bu kadar ahlaklı ve karakterli bir oyuncu kalede olmasa bir tek maç kazanamazsın. Dün yine harika kurtarışlar yaptı. Nereye kadar dayanabilecek onu da bilmiyorum. Sağ bekin evlere şenlik, ayakları titriyor. Sol bekin o da aynı. Stoperde bir Hakan Balta, orta sahada De Jong, bir de Muslera takımı ayakta tutuyorlar. Öyle bir forvet hattı var ki gol pozisyonuna giremiyor. Eren, Sneijder, Yasin dün sahada mıydılar... Fark etmedim bile!

SANKİ ŞAHA KALKACAK

Bu zihniyetle hiçbir yere gidemezsin. Yılda üç milyon, dört milyon, beş milyon euro alan futbolcuları oynatamıyorsan bu sorun tamamen teknik direktörün. Bir de Hollandalı hoca transfer istiyormuş. Sanki elindekini oynatabiliyor da, yeni oyuncu gelince takım şaha kalkacak!

Reklam
Reklam

FUTBOLDAN ANLAMIYOR (ERMAN TOROĞLU)

Dün gece eğer Galatasaray bu maçtan mağlup ayrılmadıysa Allah'ın onlara verdiği büyük bir lütuftur bu. Osmanlıspor resmen futbol oynayarak Galatasaray'ı dövdü. Böyle bir zeminde her şeyi yaptılar ama kazanamadılar. Futbol bir yerde şans oyunudur. Yani dün gece Osmanlıspor'a yazık oldu. Galatasaray'ın teknik direktörü Hollandalı. Lakabı da Riekerink Bey'miş! Fazla beyefendi olduğu için futboldan da fazla anlamıyor. Aslında yalnız futboldan değil memleketlerin iklim şartlarından da anladığını zannetmiyorum. Saha buz, millet yürümekte zorlanıyor. Hadi Osmanlıspor biraz alışkın diyelim, sarı-kırmızılılar hiç alışkın değiller.

GALATASARAY NE OLURDU?

Sende Linnes gibi bir oyuncu var. Hangi memleketten? Norveç. O memleketin herhalde 6 ayı buzdur, soğuktur. Adam zaten orada büyümüş yani soğukta buzda. Sen böyle bir zeminde adamı 76'da oyuna sokuyorsun. Hadi maç Antalya'da oynansa çok da sıcak olsa 30 derece. "Adam Norveçli alışkın değil" desen kimse bir şey demez. Adamı 76'da alıyorsan eğer sen takımındaki oyuncuların geçmişini bilmiyorsun demektir. O zaman Galatasaray'ın geleceği nasıl olacak? Daha dakika 1 Muslera kurtardı. Muslera hem kaleci hem libero hem oyuncu. Galatasaray'a geldiği günden beri Muslera'yı kaleden çıkarsanız acaba Galatasaray ne olurdu!.

Reklam
Reklam

ŞAPKADAN TAVŞAN (HAKAN CAN)

Gol tabiri caizse bağıra bağıra geldi. Regattin’in ortasında Webo harika vurdu skora denge getirdi; Galatasaray bir türlü oyuna denge getiremedi! İlk yarı bittiğinde Osmanlıspor’un attığı şut 13, kullandığı korner 7; Galatasaray’ın attığı şut 3, kullandığı korner 1’di... İkinci devrede de Osmanlıspor fırsatları kaçırdı, Galatasaray ayakta kalmaya çalıştı! Muslera, Delarge’nin vuruşunu kurtardı ama Umar’ın ortasında Webo’nun kafa şutunda çaresizdi. Semih şapkadan tavşan çıkarttı da maç güçlükle berabere bitti. Bu bir puan, bu oyuna karşılık büyük ikramiye sayılır.

GALATASARAY TATİL YAPARKEN...

Galatasaraylı futbolcular da zemini mazeret olarak ileri sürmesin! Onlar tatil yaparken, Osmanlıspor ülke puanına katkı için ülke ülke dolaşıyordu. 12 fazla resmi maç oynamış bir takım karşısında “yorgunluktan, zeminden” kimse bahsetmesin. 21. yüzyılda milyon euro maaş alan profesyonel futbolcular bir zahmet doğru kramponu seçsin!

Reklam
Reklam

PENALTIYI ATLADI (DENİZ ÇOBAN)

40. dakikada Galatasaraylılar’ın penaltı beklediği pozisyonda Muhammet ’in kolu kapalıydı ve beklentiler boşunaydı. Göçek doğru olarak oyunu devam ettirdi. Ne var ki; 41. dakikadaki pozisyon için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Musa’nın Galatasaray ceza sahası içerisinde topla ilerlerken Sabri’nin arkadan ayaklarına yaptığı müdahale penaltıyı gerektiriyordu. Hakem oyunu devam ettirerek önemli bir hataya imza atmış oldu.

BELGESELCİ RIEKERINK (HAKAN ÜNSAL)

İlk 3 dakikada karşılıklı net pozisyon ve gol maçın nasıl geçeceğini çok erken anlattı. Osmanlıspor golü yemesine rağmen net pozisyonlar bulan taraftı ve bunu Carole’un bölgesinden olması dikkat çekiciydi. Genelde hücum organizasyonlarını bu bölgeden yaptılar çünkü, Bruma’nın, Carole’u yalnız bırakmasından faydalandılar. Bruma nerdeyse hiçbir pozisyonda yardım etmeyerek Carole’u adeta kurtların içinde kalan kuzu gibi ölüme terk etti. Bay Riekerink de olayı bir belgeselci tadında seyrederek duruma müdahale etmedi ve golü yedi. Tabii doğal olarak Vrsajeviç, maçın yıldızı olmanın yanında kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı

Reklam
Reklam

EREN'İN KONSANTRASYONU..

Hadi tamam kabul ettik ve Galatasaray hücumcuları buz zeminde etkilerini yitirdi. Peki Eren Derdiyok niye sahada? Hiçbir şey yapamıyorsan, Eren’i olabildiğince rakip ceza alanı yakınına gönderirsin, söylersin orta sahana eveleyip gevelemeden topu direkt Eren’e oynar ve diğer üçlü de düşen ve dönen topları kovalayarak etkili olmaya çalışırsın. En kötü, topu ve rakibi kendi sahandan uzak tutarsın. Tabii bunun için Eren’e ihtiyaç var. Eren, sezona başlangıç konsantrasyonuna dönmeli yoksa Galatasaray kariyeri dertli devam eder.