Rigmor Gustafsson İstanbul'da

İSTANBUL (İHA) - Yumuşak ve esnek ses tonuyla caz dünyasının en güçlü kadın vokalleri arasında gösterilen İsveçli Rigmor Gustafsson, Akbank Private Banking'in özel davetlisi olarak bir konser vermek üzere 7 Eylül'de İstanbul'a geliyor.

2001 yılındaki Berlin Caz Festivali performansından sonra eleştirmenler tarafından caz dünyasının yeni yıldızı olarak nitelendirilen Gustafsson, ilk albümü "I Will Wait For You" ile İsveç caz listelerinde zirveye yükseldi.

Gustafsson'un pek çok ödüle aday gösterilen ilk albümü Almanya'da Jazz Award'un sahibi oldu. 2004 yılında yayınlanan single'ı "Close To You" ile caz listelerine bir numaradan giren ve Grammy'ye aday gösterilen Rigmor Gustafsson, İsveç'te Altın Plak ödülünün sahibi oldu.

Reklam
Reklam

Gustaffson 2004 yılında başladığı ve büyük ilgi gören dünya turnesi kapsamında İstanbullu caz severlerle de buluşmuş ve büyük ilgi görmüştü. İsveçli vokal, Şubat 2006 yılında yayınlanan son albümünde Fransız besteci Michel Legrand'ın ünlü film müziklerini seslendirdi.

Akbank Private Banking müşterilerine İstanbul Adile Sultan Sarayı'nda keyifli bir gece yaşatacak olan Gustafsson Eylül ayında dünya müzik piyasasına sürülecek yeni albümü Alone With You'da yer alan parçaları da Türkiye'de ilk kez seslendirecek.