Rijkaard, sezon sonunda ayrılacak mı?

İspanya'da yayın yapan günlük spor gazetesi AS, 'çok güvenilir bir kaynaktan' diye duyurduğu haberinde Barcelona Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını iddia etti.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) son iki sezonu şampiyon olarak kapatan ayrıca geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzanan Barcelona'da bu sezon sular bir türlü durulmuyor. Gerek sakatlıklar gerek Ronaldinho'nun takımda huzursuz olduğu iddialarıyla boğuşan Barcelona'da, sakatlıktan yeni kurtulan Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o'nun da Rijkaard'la tartıştığı ve restleştiği iddiaları gündeme damgasını vurmuştu. Bu gelişmelerin ardından Hollandalı teknik adamın geleceği tartışılırken, İspanyol AS Gazetesi ilginç bir iddia ortaya attı. Gazete, 'güvenilir' diye vurgu yaptığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde Rijkaard'ın 'çok ciddi kişisel sorunlar nedeniyle kulüpten ayrılacağını' iddia etti. AS Gazetesi, Hollandalı teknik adamın sözleşmesinin 2009'a kadar olmasına rağmen kontratında yer alan bir madde nedeniyle istediği zaman takımdan ayrılabileceğini de bildirdi.

Reklam
Reklam

İspanyol basınında AC Milan'la temas halinde olduğu iddia edilen Rijkaard, 1998 Temmuz ayından 2000 Haziranına kadar Hollanda Milli Takımı'nı çalıştırdıktan sonra bir yıl da Hollanda ekibi Sparta Rotterdam'ın başında kalmış daha sonra 2003 yılında Barcelona'ya transfer olmuştu.

Rijkaard yönetimindeki Barça, iki La Liga ve bir Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazanmıştı.