RİSİAD Başkanı Külünkoğlu:"5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın Süresi Uzatılmalı"

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, 5084 sayılı "Teşvik Yasası"nın süresinin uzatılması gerektiğini bildirdi.

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, 5084 sayılı "Teşvik Yasası"nın süresinin uzatılması gerektiğini bildirdi.

Külünkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Aralık 2012 tarihinde yürürlükten kalkacak yasanın işletmeleri zora sokacağını ve büyük oranda işsizliğe sebep olacağını savundu.

İstihdam açısından büyük önem arz eden yasanın yürürlükten kalkmamasını isteyen Külünkoğlu şöyle konuştu:

"5084 sayılı Teşvik Yasası'nın süresi uzatılmalı. Uzatılmaması Rize'nin de içinde bulunduğu 49 Anadolu şehrini zora sokacaktır. Özellikle dünyada ekonomik krizlerin devam ettiği dönemde teşvikin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Rize'de bu kanundan yararlanan yaklaşık 780 işverenin yanı sıra 14 bin 815 işçi kanun kapsamında çalışmaktadır"

Reklam
Reklam

Külünkoğlu, yasanın süresinin uzatılmamasının iş dünyasını endişelendirdiğini belirterek, "Yasanın uzatılmayacağı ile ilgili açıklamalar işverenlerimizi endişelendirmektedir. İş adamlarımız, tüccarlarımız, esnaflarımız eleman çıkarmak zorunda kalacağını dile getirmektedir. Teşvik Kanunu'nun kalkması halinde zor durumda kalan işverenlerin hem işleri etkilenecek hem de istihdam oranı azalacaktır. Bu durum ciddi oranda işsizliğin artmasına sebep olacaktır" dedi.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: