Risk Altındaki Gençlerden Muhteşem Konser

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Özel Eğitim Okulu'nda rehabilite edilen gençler oluşturdukları koro ile...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Özel Eğitim Okulu'nda rehabilite edilen gençler oluşturdukları koro ile muhteşem bir konser verdiler.

Sokakta yaşayan ve madde bağımlısı olan gençlerin tedavi edildiği Oya Bahadır'da her geçen gün risk altındaki gençler geleceğe daha umutla adım atıyor. Risk altındaki gençleri topluma yeniden kazandırmak için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle gençlerin özgüvenlerini arttırmayı amaçlıyor. Tedavinin kısa sürede bile olumlu sonuçlar verdiğini göstermek amacıyla bir konser düzenleyen risk altındaki gençler, söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla davetlilere unutulmaz anlar yaşattılar. Koro halinde kimi zaman hareketli, kimi zaman da duygusal şarkılar seslendiren gençlerin esintisine kapılan davetliler, doyasıya eğlendiler. Konser sonunda tedavide 6 ayını, 3 ayını ve 1 ayını başarıyla tamamlayan gençlere pasta kestirilerek plaket ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Reklam
Reklam

Kendilerine sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e ve merkezde bulunan görevlilere teşekkür eden gençler, "Biz sokakta yaşarken, madde kullanıyorduk, hırsızlık yapıyorduk. Toplum içine çıkamıyorduk. Bir yere gittiğimiz zaman değerli eşyalar saklanıyor ve herkesin gözü bizim üzerimizde oluyordu. Şuanda tedavimiz güzel geçiyor. Buraya geldiğimiz günden itibaren hayatımız tamamen değişti. Önceleri kimseyle konuşmazken, şimdi derdimizi rahatça ifade edebiliyoruz. Kendimize güvenimiz arttı. Bizlere sahip çıkan herkesten Allah razı olsun" dediler.

Bir tek çocuğun bile topluma kazandırılmasının çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, "Bugün yine mutlu bir gün yaşıyoruz. Rehabilitasyon merkezimizde birçok faaliyet bir araya geldi. Merkezimizde 5. yılımıza başlıyoruz. Burada zaman zaman gençlerin temizlenme zamanına göre etkinlik düzenleyip gençlerimizi ödüllendiriyoruz. Amacımız çocukları topluma kazandırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gençler koro halinde bir konser vererek bizleri hem duygulandırdılar hem de başarılarını göstererek çok mutlu ettiler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şuana kadar 545 çocuğa ulaştıklarını dile getiren Oya Bahadır Yüksel Özel Eğitim Okulu Klinik Direktörü Psikiyatri Uzmanı Dr. Cenk Yancar ise, "Bu merkezde ergenlerle alakalı şunun yapılıyor olması çok önemli. Burada tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri aile, kişinin yaşadığı sosyal ve adli sorunlar, eğitim ve meslek gibi problemlerle birleşik bir şekilde veriliyor olması aslında programın en önemli avantajıdır. Buradaki tedavide de özellikle bunların kombine olarak yapıldığı Türkiye'de örnek başka bir model yok. Merkez 2008 yılının Nisan ayında açıldı. Şuana kadar 545 çocuğa ulaştık. 545 çocuğun 325'i yatarak tedaviye alındı. Bizim merkezimizde tedaviye alınan yada ayakta tedavi olan bütün çocuklar uzun süre takip programına alınıyor. Yani 4 yıl öncesinde ulaştığımız çocukları da hala takip etmeye devam ediyoruz. Burada 6 aylık bir yatarak tedavi programı söz konusu ve Türkiye'de bu kadar uzun olan bir tedavi programı yok. Yaklaşık olarak en uzunu birkaç aylık tedavi sürecidir. Biz hastaların bizlere müracaat etmesini beklemiyoruz. Mobil ekip çalışmalarımızla biz ailelerinden yada hastaları sokakta bulundukları ortamdan ulaşıyoruz. Bunun haricinde en önemli şey hastaya sevgiyle yaklaşmamızdır. Çünkü, ağırlıklı olarak bu çocuklarla ilgili şöyle bir durum söz konusu, cezalandırılma, toplum tarafından dışlanma, 'sizden adam olmaz ve siz hiçbir şey beceremezsiniz' noktasında çok tecrübeliler. Ama sizler seviliyorsunuz, sizlere yardımcı olabileceğiz konusunda hiçbir yaşam tecrübeleri yok. Tedavinin ana temeli de ceza değil, ödül oluşturmaktır. Bizlerde çocuklara böyle bir yaklaşık sergilemekteyiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: