Rişvanlar, 1245 Metre Yükseklikte Barış İçin Bir Araya Geldi

Rişvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "Geleneksel Bahar Şenliği" programı...

Rişvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "Geleneksel Bahar Şenliği" programı Gaziantep'in Araban ilçesi Gecehöyük Mezrası’nda 1245 metre yükseklikte gerçekleştirildi.

Şenliğin bu yıl ki teması çözüm sürecine destek niteliğindeydi. Bu yıl ki şenlikte Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden onlarca aşiret çözüm için kenetlendi.

Programda Rişvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından etkinliğe katkılarından dolayı kendisine plaket verilen TÜMBİAD Sağlık Komisyon Bşk. Vekili ve Türk Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, “Birlik ve beraberliğin olduğu her platformda elimizden geleni yapacağız. Herkesin bu tarz etkinlikleri birliktelik adına desteklemesi gerekiyor. Böylelikle aynı zamanda ekonomimize de ciddi katkı sağlamış oluruz. Doğu-Batı sentezi ekonomimizi şaha kaldırır. Ayrıca Bir Sivaslı olarak asıl kışlakları Sivas olan Rişvanların önümüzdeki yıllarda şenliklerini memleketimde yapmalarından büyük mutluluk duyarım” dedi.

Reklam
Reklam

Rişvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "Uluslararası Geleneksel Bahar Şenliği" programı Gaziantep'in Araban ilçesinde gerçekleştirildi. 15 binden fazla insanın katıldığı şenliğe, bölgede bulunan diğer aşiretlerin temsilcileri de katıldı.

BARIŞ SÜRECİNE SONUNA KADAR DESTEK VERİYORUZ

Rişvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Fahri Başkanı Hüseyin Avcı da, Gecehöyük mezrasında düzenlenen şenliğin açılışında şenliklerin kaynaşmayı, birlik ve beraberliği sağladığını belirtti. Avcı, "Bu tür etkinlikler, ‘sıla-i rahim' olarak aileler arasındaki bağları güçlendirmek açısından çok önemlidir. Değişen dünya düzeninde yerimizi alırken, milli kültürümüzü de unutmayacağız. Ak saçlılarımızla yaptığımız istişarelerimiz neticesinde Rişvanlar olarak barış sürecine sonuna kadar destek veriyoruz" şeklinde konuştu. Genel Başkan Ali Avcı ise, "Federasyon" konumuna gelen derneklerinin aile kültürünü, örf ve adetlerini, misafirperverliğini, geleneklerini muhafaza etmek, asırlarca nesilden nesile taşımak ve gençleri asra göre yetiştirmeyi amaçladığını kaydetti. Üyelerine birlik beraberlik mesajı veren Avcı, "Ne olursa olsun bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bazı kesimler bir yerde her şey normal giderse ondan rahatsız olurlar. İyiye giden şeyi krize dönüştürmenin hesaplarını yaparlar. Bu da tutmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz. Uyanık olmalıyız. Birlik olmalıyız. Barış sürecinin ve birlik beraberliği olmazsa olmazı Türkiye’de üniter yapı ve bayrak konusu olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

DOĞU-BATI SENTEZİ EKONOMİYİ ŞAHA KALDIRACAK

Barış sürecinden geçtiğimiz şu günlerde birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği şenlikte, Aşiretin Fahri Başkanı Dr. Hüseyin Avcı, organizasyonda emeği geçen TÜMBİAD Sağlık Komisyon Bşk. Vekili ve Türk Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök’e katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Plaket takdiminden sonra bir konuşma yapan Acıkök, bölgedeki barış ve kardeşlik ortamının ekonomik yansımalarının da çok geçmeden görülebileceğini ifade etti. Acıkök, “Organizasyona doğu da ki aşiretlerimizin de iştirak etmesi, birlik ve beraberlik açısından önemli bir adımdır. Bu adımlar arttıkça doğu ve güney doğu bölgemiz ekonomik açıdan da şaha kalkacaktır. Bölgede barış ortamı ve kaynaşma, doğu ve batı arasında bir köprü görevi yapacak. Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Sivas gibi birçok ilimiz ekonomik anlamda ciddi bir seviyeye ulaşacaktır. Buna inancımız ve güvenimiz tam” diye konuştu.

RİŞVANLARI SİVAS’A BEKLİYORUZ

Acıkök, “Peygamber Efendimizin; ‘Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz’ buyurduğu gibi hepimiz kardeş olmalı ve kucaklaşmalıyız. Bundan hiç bir şey kaybetmeyiz. Aksine kazanırız” dedi. Sivaslı İş Adamı Acıkök, bir temennisini de şöyle dile getirdi: “Herkesin bu tarz etkinlikleri birliktelik adına desteklemesi gerekiyor. Bir Sivaslı olarak, asıl kışlakları Sivas olan Rişvanların önümüzdeki yıllarda şenliklerini memleketimde yapmalarından büyük mutluluk duyarım. Böylelikle doğu-batı sentezini gerçekleştirmiş oluruz.” Öte yandan Kenan Acıkök’e Rişvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Sivas İl Başkanlığı, Kocaeli ve İstanbul temsilcilikleri verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz