Ritim Bozukluğu İhmal Edilmemeli

Uzmanlar, kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olarak bilinen ritim bozukluklarının hayati tehlike arz...

Uzmanlar, kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olarak bilinen ritim bozukluklarının hayati tehlike arz ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Ahmet Duran Demir, kalp ritminin egzersiz yaparken hızlandığını, geceleri ise yavaşladığını belirterek, genellikle yaşlılarda ve kalp rahatsızlığı bulunan kişilerde ortaya çıkan ritim bozuklukları tedavilerinin hastaya ve şikayete göre farklılık gösterdiğini söyledi. Her çarpıntının ritim bozukluğu olmadığını belirten Demir, “Kalp, vücuda kan pompalamak için 60-100 kez atıyor. Normal biyolojik şartlarda kalbin aşırı derecede yavaşlaması veya hızlanmasına ritim bozukluğu deniyor ancak egzersiz ya da ateşten meydana gelen artış ritim bozukluğu olarak tanımlanıyor. Gece kalp atışı dakikada 40’a kadar düşebiliyor, gündüz faaliyet sırasında ise 120-130’a çıkabiliyor. Ancak bunlar normal durumlar. Ritim bozuklukları hiçbir kalp hastalığı olmayan, sağlıklı, genç kişilerde ortaya çıkabileceği gibi, yapısal kalp hastalığı (kalp ve damar tıkanıklığı, kalp hastalıkları, kalp yetersizliği ve hipertansiyon) gibi rahatsızlıkları olan kişilerde de görülebiliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Demir, kalp ritminde problem olan hastaların elektrofizyoloji alanında uzmanlaşmış kardiyologlara başvurması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Demir, çoğunlukla radyofrekans enerjisi kullanılarak aritmiden sorumlu olan bölgenin yakıldığını ve bu sayede hastada aritminin kesin tedavisinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz