Ritimli davul çalanlara ramazan için onay verildi

İzmir’in Bayraklı ilçesinde ramazan davulcuları ritim sınavından geçti. Belediyezabıta müdürlüğü tarafından kontrol edilen 23 davulcu,...

İzmir’in Bayraklı ilçesinde ramazan davulcuları ritim sınavından geçti. Belediyezabıta müdürlüğü tarafından kontrol edilen 23 davulcu, sahurda çalmak için onay aldı. Onay belgelerini, Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürü Gürsel Doğru verdi.
Davulcuları uyaran Müdür Doğru, “Sahurda vatandaşları rahatsız etmelerini istemediğimiz için ritimli çalanları seçtik. Ramazanda Bayraklı’nın tüm mahallelerinde ritimli davul çalınacak.” dedi. Doğru, ritim bozukluğundan dolayı halkın şikâyetlerinin dikkate alınacağını da hatırlattı.
Öte yandan Bayraklı Belediyesi, ramazan gecelerinde şenlik düzenlemenin yanısıra üç yerde kurulan çadırlarla halka iftar ettirecek. Her akşam gezici ekiplerle 23 mahallede yapılacak etkinlikler, Ramazan Bayramı’na kadar sürecek. Etkinler kapsamında ortaoyunu, Hacivat–Karagöz ve meddah gösterileri yapılacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Sevgi Yolu, Yamanlar Traktörcüler durağı ve Gümüşpala İmbat İlköğretim Okulu bahçesinde kurulacak çadırlarda halkla beraber iftar edecek. Günümüzde tok olanın, açların halinden anlamaz hale geldiğini belirten Başkan Karabağ, bu vesileyle bir nebze olsun dar gelirli ailelere iftar yemeği vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz