Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince:

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "Türkiye'de en fazla ihtiyaç duyulan insan kaynağı pazarlamacılardır. Çünkü onlar firmaların vitrinleridirler" dedi.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "Türkiye'de en fazla ihtiyaç duyulan insan kaynağı pazarlamacılardır. Çünkü onlar firmaların vitrinleridirler" dedi.

Bingöl Genç işadamları Derneği'nin (BİGİAD) davetlisi olarak Bingöl'e gelen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Bingöl Üniversitesi'nde düzenlene konferansta, başarı hikayesini anlatarak, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bingöl'e ilk kez gelmesine rağmen çok gelişmiş bir üniversite ile karşılaşmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Tamince, iş hayatındaki en önemli etkenin insan kaynağı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Van'nın Çaldıran İlçesi'nde başlayan ve Antalya'da devam eden hayat hikayesini anlatan Tamince, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Bugünkü gençler çok şanlı bir dönemde yaşamaktadır. İletişim ve ulaşımın çok kolay olduğu bir çağda yaşıyorsunuz. Biz grup olarak bugün 13 bine ulaşan çalışanıyla, 8 ülkede işleri olan, 30'a yakın şehirde çalışan, yıllık 1 milyar 500 milyon dolar ciro yapan, iş yapan bir grubuz. Bunu da çok kısa sürede yaptık. Bunu yapmamızın en büyük sebeplerinden bir tanesi de tabiî ki iletişim ve ulaşımın geldiği noktadır. Dünya artık eski dünya değil sabah kalktığınızda Amerika'ya gidip, ertesi sabah tekrar İstanbul'da olabiliyorsunuz böyle bir imkan var. Bilgiye ulaşmak artık o kadar kolay ki bir dakika içinde ulaşmak istediğiniz bilgiye ulaşıyorsunuz."

İş hayatında kalifiye eleman sıkıntısına da değinen Tamince, "Eğer maliyet muhasebesini çalışıyorsanız, bu iş hayatınızda önünüze gelen bir şey, bunu iş hayatında nerde, nasıl kullanıldığını, nasıl neticeler verdiğini üniversiteyi bitirmeden algılarsanız, başka üniversitelerde okuyan arkadaşlarınıza göre biraz daha önde başlarsınız. Üniversiteyi bitiren, hatta 5 yıl çalışma deneyimi olan arkadaşlarımıza bütçe yaptıramıyoruz. Oysa bunun eğitimini alıyorsunuz, iş hayatına geldiğinizde önünüze çıkıyor. Veya bilanço okuma diyoruz. Üniversitede 4 yıl size bütçe hazırlatılmış, bilanço okutulmuş ama iş hayatında bununla çok net karşılaşıyoruz ki üniversiteyi bitirmiş, 4-5 yıl iş tecrübesi olan arkadaşlara bütçe okutamıyoruz. Bunun eksikliğine burada varabilirsek, hem kendimize çok büyük bir iyilik yapmış oluruz, hem de gittiğimiz yere çok büyük bir iyilik yapmış oluruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Müteşebbis bir ruha sahip olmak için çok başarı hikayesi okumak gerektiğinin altını çizen Tamince, "Bugün Türkiye'de en fazla ihtiyaç duyulan insan kaynağı pazarlamacılardır. Pazarlamacılar çok cesaretlidir, insanlarla çok iletişimleri var, çok fazla fırsatlarla karşılaşanlardır. Çünkü onlar firmaların vitrinleridirler. Bu nedenle okuduğunuzu anlamak için çok fazla başarı hikayesi okumalı, bu konuda kendimizi daha fazla yetiştirmeliyiz" dedi.

Tamince, buradaki programının ardından BİGİAD tarafından Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Bingöl'deki iş adamlarının katıldığı toplantıda "Markalaşmanın Önemi" konulu bir sunum da yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: