Rıza Çalımbay: Fatih Terim maçı kaybetse farklı konuşabilirdi

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Galatasaraylı Engin ve Elmander'in kırmızı kart görmesinde hakemi haklı bulan...

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Galatasaraylı Engin ve Elmander'in kırmızı kart görmesinde hakemi haklı bulan Fatih Terim'in maçı kaybetseydi farklı konuşabilirdi" dedi.
Takımın deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın sonrasında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, karşılaşmanın 60. dakikasından sonra iyi oynadıklarını belirterek, "Aslında galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koyamadık. 60. dakikadan sonra iyi oynadık pozisyonlar yakaladık. Ancak bunları değerlendiremedik. 9 kişi kalan rakibe karşı hala doldur boşalt oyandık. Kenardan ikaz etmemize rağmen golleri atamadık. İlk yediğimiz gol bariz fauldü. Artık Trabzonspor ile oynayacağımız karşılaşmayı düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Karşılaşmanın hakemi konusunda Fatih Terim'in "Hakem kırmızı kartlar konusunda haklıydı." sözlerini ise Çalımbay, şöyle yorumladı: "Hakemler konusunda en çok canı yanan takımların başında geliyoruz. Fatih hoca galip geldiği için böyle söyleyebilir. Kırmızı kartlara baktığınız zaman Engin yapmaması gereken hareketi yaptı. Yine Elmander vurmaması gerekirken arkadan vurdu. Haken bu konuda doğru kararlar verdi. Bizim penaltımızı veremedi. Maçın son dakikaları güzel geçti. Üç ihtimalli bir maçı kaybettik"
Rıza Çalımbay, takım olarak en kısa sürede istikrarı yakalamak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.
Basın toplantısına katılan kaleci Borjan da, Galatasaray karşısında beraberliği yakalayamadıklarını bunda da tecrübenin konuştuğunu söyledi. Borjan, Engin'in kendisine attığı kafanın ardından kırmızı kart görmesiyle ilgili olarak da, "Karşılaşma zor bir atmosferde oynandı. O pozisyonda itiştik kalkıştık. Bana göre Engin hiç sebepsiz bir davranışta bulundu. Onun sonucunda kırmızı kart gördü. Bana Engin'in çok iyi birisi olduğunu söylemişlerdi. Bende çok şaşırdım" diye konuştu.
Basın toplantısında yer alan Faty de, ikinci yarı Galatasaray'dan üstün oynamalarına rağmen maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz