Rıza Çalımbay: Görevimin başındayım

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ''Ben hiçbir zaman Beşiktaşlılığımı gizlemedim. Benim doğduğum yer burası, büyüdüğüm...

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ''Ben hiçbir zaman Beşiktaşlılığımı gizlemedim. Benim doğduğum yer burası, büyüdüğüm yer Sivas ama futbola Beşiktaş'ta başladım, Beşiktaş'ta bitirdim. Onun için benim söylediğim her laf çok şekilde çarpıtılıp yazılıyor, çiziliyor.” dedi.

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, lig ve kupa hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ta yönetimin değişmesiyle birlikte adının teknik direktörlük için geçtiği ile ilgili soruyu yanıtlayarak başlayan tecrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş'a gideceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak “Şu anda görevimizin başındayız ve çok büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Biz buradayız ve bizim de sorumluluklarımız var, hedeflerimiz var, biz bunları da gerçekleştireceğiz.'' dedi.

Reklam
Reklam

-"KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM"-

Beşiktaş'ın başına yeni gelen yönetimle hiçbir görüşme yapmadığını ifade eden başarılı hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu anda orada teknik direktör var, Tayfur hoca orada, hocaları var. Ve onların da çok önemli maçları var. O yüzden bunlar asılsız şeyler. Bizim tek düşüncemiz burayı başarılı bir hale getirmek, kalan maçlarımızı mükemmel şekilde bitirmek, başka bir düşüncemiz yok. Şu anda bizim hedefimiz var, o yüzden de Sivasspor'da bu sene yaşadığımız şeyleri iyi bir şekilde noktalamak istiyoruz. Onun için de şu anda başka bir şey düşünmüyoruz'' şeklinde konuştu.

Medyada bazı sözlerinin çarpıtıldığına kaydeden Rıza Çalımbay, ''Ben hiçbir zaman Beşiktaşlılığımı gizlemedim. Benim doğduğum yer burası, büyüdüğüm yer Sivas ama futbola Beşiktaş'ta başladım, Beşiktaş'ta bitirdim. Onun için benim söylediğim her laf çok şekilde çarpıtılıp yazılıyor, çiziliyor. İşte ben komik bir şey söylüyorum, (Rıza hoca yeşil ışık yaktı) diyorlar. Yani şimdi oraya kim gelirse gelsin, şu anda başkanlığa Fikret Orman geldi. Tabi ki bizim bildiğimiz, camiadan tanıdığımız insanlar. Ama benim görüşmem olmadı, öyle bir şey kesinlikle yok. Benim şu andaki tek düşüncem Sivasspor'u bu sene mükemmel bir yerde ligi bitirmesi.'' dedi.
Sezon sonu için konuşmanın zamanı olmadığını belirten Çalımbay “Herkesin bir sorumluluğu var. Şu anda bunu gündeme getirmek Beşiktaş'a zarar verir.Bunları konuşmak farklı algılanabilir” dedi.

Reklam
Reklam

Sivasspor’un lig ve kupa hedefiyle ilgili olarak Rıza Çalımbay, şunları dile getirdi:

"Sivasspor hem kupada, hem ligde play-off iddiasını devam ettiriyor. 2 maç oynarsak play-off'a kalıyoruz, iki maçı kazanırsak da Türkiye Kupası'nda final oynuyoruz. Burası bizim için hedeflediğimiz bir yer, mükemmel bir yer. Tüm futbolcularımız bunun bilincinde. Bütün amacımız bu 2'şer maçı çok iyi şekilde bitirip, hem play-off'a kalıp, hem de Türkiye Kupası'nda final oynamak. ''

"AVRUPA YOLU DAHA KISA"

Tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa'ya gitmenin daha kolay oluğunu vurguladı.
Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizim lig veya kupa diye önceliğimiz yok. İkisini de götürmek istiyoruz. İkisi de olabilir de olmayabilir de. Rakiplerimizden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un da iddiası var. Son haftada Samsunspor ile oynayacağımız maçının ne olacağı belli değil. Öbür yanda Bursaspor ile zor bir maç oynayacağız. Bizim öncelikli tek düşüncemiz İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıdır. O maçı kazandığımızda Play-off'u garantileyeceğiz. Birinde her şey olabilir ama öbüründe Avrupa yolu daha kısa. Hepsini yapabilecek güçte bir takımız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: