Rıza Çalımbay: Türkiye, zor maçların ve finallerin takımı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, milli takıma Hırvatistan karşısında başarılar dileyerek, Türkiye’nin finallerin ve zor...

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, milli takıma Hırvatistan karşısında başarılar dileyerek, Türkiye’nin finallerin ve zor karşılaşmaların takımı olduğunu söyledi.
Sivasspor ligde Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Fenerbahçe galibiyetinin ardından 4 gün izin verilen futbolcular, kulüp tesislerde toplanarak Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına başladı.
Teknik Direktör Rıza Çalımbay, antrenmanın ardından yaptığı açıklamada, lig maçlarından önce milli takımı düşündüklerini söyledi.
Her şeyden önce bu hafta sadece milli maçı konuşmak gerektiğini ifade eden Çalımbay, “Tüm gönlümüz, her şeyimiz, kalbimiz milli takımla atıyor. Çünkü bu maç Türk futbolu adına çok çok önemli bir maç. Mutlaka iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor bitirmememiz içinde bir neden yok. Çünkü çok iyi oyunculara sahibiz ve böyle maçları kendimde yaşadım, böyle play-off oynadık biz de. Antrenörlük yaptığım zaman Mustafa Hocam ile beraber o maçların havası çok başka oluyor. Onun için ben Milli Takımımıza inanıyorum. Çünkü bizler finallerin oyuncularıyız, finallerin takımıyız, böyle zor günlerin takımıyız. Böyle günleri biz hep beraber tek yürek olarak aşacağımıza inanıyorum ben. Canı gönülden milli takımımıza başarılar diliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

"MİLLİ TAKIM ARASINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Milli takım arası olduğu için bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Çalımbay, hazırlık maçı yapmayacaklarını dile getirdi.
Sakat ve hasta oyuncuların problemlerinden dolayı ve istedikleri gibi maç yapacak rakip olmadığı için hazırlık karşılaşması yapmayacaklarını ifade eden Çalımbay, “Bizimde bu hazırlık dönemini çok iyi bir şekilde geçirip Gençlerbirliği maçına çok iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Çünkü en zor oynayacağımız maçlardan bir tanesi Gençlerbirliği takımı. Eğer iyi bir şekilde konsantre olmazsak Fenerbahçe maçından oynadığımız oyunu oynamazsak, hatta biraz daha üstüne çıkmazsak bizim için çok zor bir maç olur. Bunun bilincindeyiz, ligdeki puan almanın çok zor olduğunu da biliyoruz ve ben kendi takımıma güveniyor, inanıyorum. İnşallah herkes biraz daha mücadele eder kapasitenin üstüne çıkarsa istediğimiz puanları alırız.” şeklinde konuştu.
Havaların soğumasından dolayı takımda çok sayıda hasta oyuncu olduğunu anlatan Çalımbay, bu oyuncularında Gençlerbirliği maçına kadar iyileşebileceklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz