Rıza Kayaalp: “güreş Olimpiyatlardan Çıkartılmamalı”

Yozgatlı Milli Güreşçi Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamında ziyaret etti.Ziyarette...

Yozgatlı Milli Güreşçi Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Başer ve basın mensuplar ile bir süre sohbet eden Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasının olimpiyatların doğasına aykırı olduğunu belirterek, “Güreş milattan önce de vardı modern çağlara geçtiğimiz dönemlerden beri yapılan bir spordur. Güreş yapan yapmayan bütün ülkeler bu güreşin olimpiyatlardan kaldırılması fikrine karşı çıktı. Çünkü onlarda biliyor ki güreşin olimpiyatların ilk dört beş branşlarından biridir. Olimpiyat halkasının bir tanesinin güreş olduğunu herkes biliyor. Buna ilk tepkiyi gösteren İngiltere oldu. Şu an bütün dünya ülkeleri tepki gösteriyor. İngiltere’nin tepki göstermesi şu açıdan önemli, onların güreşi o kadar iyi değil. Ama onlar da bunun farkındalar ki güreşsiz bir olimpiyat olmaz” dedi. Önümüzdeki olimpiyatlarda aday iki ülkeden birinin Çin ve Türkiye olduğunu belirten Kayaalp, “Bu iki ülkenin ata sporu güreştir, iki ülkenin kültürlerinde güreş var. İki ülke de elinden gelen çabayı göstermek istiyor. Tabi daha güreş için son söz söylenmemiştir. Nisan ve Eylül ayında toplantılar olacak. Oradan inşallah olumlu karlarlar çıkar diye ümit ediyoruz. Ben eminim güreş olimpiyatlarda yer bulacaktır ama belki siklet ve sistemi değişebilir. Bir çok ülkenin tepkisi var. Çünkü güreşe herkes farklı gözle bakıyor. Güreş farklı bir spor. Güreş birçok sporu bünyesinde barındırıyor, güreş şiddetsiz bir spordur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretlerinden dolayı Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’e teşekkür eden Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Ümidimiz ata sporu güreşimizi devam etmesidir. Bizde Yozgat belediyesi olarak Belediye spor kulübünü kurduk. Alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah yen Rıza Kayaalpler yetişecek. Türk gibi güçlü sözünü dünyaya duyuran değerli kardeşlerimizin sayısını Yozgat'ta arttıracağız. Güreş sporunun olimpiyatlardan kaldırılması karanının iptal olmasını umut ediyoruz. Çünkü dünyaya mal olmuş ata sporumuz olimpiyatlardan kaldırılması hepimizi sıkıntıya sokar. Spor camiasını sıkıntıya sokar. Onun için bunun kaldırılmaması çok önemli” şeklinde konuştu.

Nisan ayında bir güreş gösteri organizasyonu düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Başkan Başer, “Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp ile birlikte bu organizasyonda gençlerimize güreşçilerimizi buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: