Rıza Sarraf'a cezaevinde suikast girişimi iddiası!

ABD'de tutuklu olarak yargılanan ve hangi cezaevinde tutulduğu bilinmeyen Rıza Sarraf 27 Kasım’da başlayacak jürili duruşma öncesi bugünkü son ara duruşmaya katılmadı. İddiaya göre, cezaevinde ölümle tehdit edilen Sarraf başka bir cezaevine götürüldü.

Rıza Sarraf'ın cezaevinde bir siyahi tarafından bıçaklanarak öldürülmeye çalışıldığı ve bu yüzden de başka bir cezaevine nakledildiği iddia edildi. A Haber'de yayınlanan haberde, ''Derin ABD'nin Sarraf'a ölüm korkusu vererek kendi istekleri doğrultusunda itirafçı olmaya zorladıkları anlaşılıyor.'' denildi.

A News Haber Koordinatörü Orhan Sali, A Haber'de bugünkü duruşma ile ilgili bilgi verirken şunları kaydetti:

''Rıza Sarraf'ın Amerikalı avukatı Brafman, yaptığı açıklamada bugünkü duruşmaya müvekkilinin katılmayacağını söyledi. Türk avukat ise Sarraf'a ulaşamıyor, Amerikalı avukat ise ulaşıyor''

Reklam
Reklam

ABD'YE NOTA VERİLMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı, bir avukatın “Beş gündür haber alamıyoruz” demesi üzerine Sarraf’ın akıbetiyle ilgili olarak ABD’ye nota iletmişti. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da ABD’den sözlü bir cevap geldiğini, Sarraf’ın durumunun iyi olduğunun bildirildiğini ifade etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD’ye bir değil iki nota verildiğini açıkladı. Sarraf’a avukatlarınca ulaşılamadığı bilgisini edinince ABD’ye bir nota verdiklerini ve “Bu bizim vatandaşımızdır ve böyle haberler var, bunun durumu nedir” diye sorduklarını aktaran bakan aradan üç dört gün geçip ABD’den ses çıkmaması üzerine dün tekrar bir notayla durumu sorduklarını kaydetti.

Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımız tekrar bir notayla, ‘Biz şu tarihli bir notayla sorduk ama sizden dönüş olmadı’ diye sordu. Dün hem Adalet Bakanlığı’ndan hem de ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. ‘Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok’ diye genel bir cevap verilmiş. Olayın özü budur."

Reklam
Reklam

Sarraf’ın bugüne kadar tutulduğu hapishaneden nakledildiği ortayı çıktı. Tutuklu iş adamının akıbetine ilişkin tartışma da ‘tahliye edildiği’ yönündeki resmi kayıt üzerine alevlenmişti.