Rize Belediyesi'nden ABD'li YazarKatharine Branning'e Fahri Hemşehrilik Beratı

Rize Belediye Meclisi "Bir Çay Daha Lütfen" adlı kitabı ile kendini Türk dostu olarak tanıtan ABD'li yazar Katharine Branning'e fahri

Rize Belediye Meclisi "Bir Çay Daha Lütfen" adlı kitabı ile kendini Türk dostu olarak tanıtan ABD'li yazar Katharine Branning'e fahri hemşehrilik beratı verecek.

Rize Belediye Meclisi aldığı kararda, Branning'in Türkiye'nin, Rize'nin ve Türk çayının tanıtımında önemli rol aldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu mektuplar, otuz yıl boyunca bana ikram edilen binlerce bardak çaya karşı bir teşekkürdür" değerlendirmesiyle kaleme aldığı "Bir Çay Daha Lütfen" eseriyle "Benim Türkiye'm" diye sahiplenerek "Kalp ehli insanlarla dolu mükemmel ülke" diye tanımladığı, "Türkler bana dostlarımın sınırsız iyiliklerinden asla şüphe etmemem gerektiğini gösterdiler. Ben onlardan biriyim ve onların dostuyum" diye kendini ifade eden, bazı yazılarında adını "Kadriye" olarak belirten Katharine Branning'e önce ülkemiz Türkiye adına çok gerçekçi bir kültür elçisi ve dostu olduğu için, sonra da 'her zaman kardeşlik hislerinin oluşmasına ortam hazırlayan bir ikram şekli' dediği başta çayımız olmak üzere ziyaret ettiği Rize'nin tanıtımına etkili katkılarından dolayı 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca Rize Belediye Meclisi'nin 32 sayılı olağan toplantısında fahri hemşehrilik beratı verilmesi oy birliğiyle karar altına alınmıştır."

Reklam
Reklam

Branning'in Rize Ticaret Borsası ve ÇAYKUR işbirliği ile gerçekleştirilecek "En iyi çay demleme" yarışmanına katılacağı ve fahri hemşehrilik beratını alacağı kaydedildi.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: