Rize Eski Belediye Başkanlarından Orhon'un Kitapları Rte Üniversitesi'ne Bağışlandı

Rize’nin eski Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon’un kitapları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphanesi'ne bağışlandı.Rize’de Baba...

Rize’nin eski Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon’un kitapları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphanesi'ne bağışlandı.

Rize’de Baba Reis olarak anılan İnşaat Yüksek Mühendisi Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, babasına ait klasik, teknik ve mühendislik bilgilerini içeren bin 55 adet İngilizce kitabı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne bağışladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Çayhan Orhon Dervişoğlu, “Üniversitemizin, bana göre çok değerli olan bu kitapları kabul etmesi benim için çok mutluluk verici oldu. Kitaplar gerçek yerini buldu. Üniversitenin her alanda çok hızlı bir şekilde gelişmesi bizleri gururlandırmaktadır. Üniversitemizin gelişmesi için çaba sarf eden başta Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyarette Dervişoğlu’na, RTEÜ Genel Sekreteri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza Köroğlu ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Halil Velioğlu da eşlik etti.

Rektör Arif Yılmaz, Dervişoğlu’na bağışlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür belgesi vererek, Rize’ye uzun yıllar hizmet eden merhum Ekrem Orhon’u da bu vesile ile hayırla andıklarını söyledi.

Yapılan bu son bağışla, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ndeki kitap sayısı 26 bin 650’ye ulaşırken, öğrencilere, akademik-idari personele ve ayrıca üniversite dışından gelen araştırmacılara verilen hizmet kalitesi de artırılmış oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz