Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sünbül:"Birliğimize Bağlı Hastanelerdeki Çalışanlarımızaverilen Işaret Dili Kursu Ile Işitme Engellivatandaşlarımız Için Engelleri Kaldırmayı Planlıyoruz"

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, "Birliğimize bağlı hastanelerdeki çalışanlarımıza verilen işaret dili kursu ile işitme engelli

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, "Birliğimize bağlı hastanelerdeki çalışanlarımıza verilen işaret dili kursu ile işitme engelli vatandaşlarımız için engelleri kaldırmayı planlıyoruz" dedi.

Sünbül, AA muhabirimize yaptığı açıklamada, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için kurumlarında çalışan sağlık personeline işaret dili kursu verdiklerini anlatarak, böylece işitme engellilerin engellerini kaldırmayı planladıklarını söyledi.

Kurs sayesinde işitme engellilerin hastanelerde alacağı sağlık hizmetlerinin kolaylaşacağını ifade eden Sünbül, "Eğitim programımız doğrultusunda da görme engelli vatandaşlarımız için yer kabartmaları yapılacak. Yürüme engelli vatandaşlarımız için ise yürüme parkuru yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Sünbül, işitme ve konuşma engelli bir bireyin hastaneye girişinden çıkışına kadar olan muayene, kontrol, randevu alma, tahlil yaptırma, asansör, tuvalet, lavabo, müracaat gibi süreçlerde yaşadığı iletişim problemlerini en aza indirgemenin kursun öncelikli amacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kurs eğitmeni Nurcan Yanar da sağlık kurumlarında daha kaliteli hizmet alabilmek için fiziksel mekanların düzenlenmesi kadar, sağlık personeliyle iletişim kurabilmenin de önemli olduğunu ifade etti.

3 ay sürecek kursun işaret dili alfabesinin anlatıldığı ilk dersinde katılımcılar, işaret diliyle isimlerini yazdı.

Muhabir: Salih Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: