Rize Kasaplar Odasından, Et Satın Alırken Dikkatli Olun Uyarısı

Ramazan ayının gelmesiyle et tüketiminde artış olacağını belirten Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, havaların...

Ramazan ayının gelmesiyle et tüketiminde artış olacağını belirten Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, havaların sıcak olmasından dolayı et ürünlerinde hızla bakteri ürüyebileceği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Et ürünlerinin alınırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Rize Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Turgut, “ Havaların sıcak olmasından dolayı et ürünlerinde hızla bakteri ürüyebilir. Bu nedenle tüketiciler ürünleri alırken reyonlara dikkat etsinler. Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşımız et ürünlerini daha çok tüketiyor. Şehrimize değişik illerden de et ürünleri geliyor. Bu ürünler reyonlara gelene kadar birkaç gün zaman geçebiliyor. Bu ürünlerin kalitesi ister istemez düşüyor. İlimizde bulunan Rize Mezbaha nesinde kesilen etlerin tercih edilmesinde fayda var. Bu ürünler günlük kesimlerdir. Rize’de ki kasaplardan bu ürünler temin edilebilir. Ucuz et satılan yerlere rağbet edilmemesini öneriyoruz. Vatandaşlarımızı Ramazan boyunca et ürünleri güvenli ve sağlıklı bir şekilde satın alabilmeleri için denetlemeler yapılacaktır. Ramazan boyunca et ürünlerine her hangi bir zam yapılmayacaktır. Yaklaşık 5 yıl önce her ramazan öncesi et ürünlerine zam yapılırdı. Ramazan bir fırsat olarak görülürdü. Geçtiğimiz beş yılda olduğu gibi bu ramazanda da et ürünlerine zam yapılmayacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sarp kapısından kaçak yolla ülkemize sokulan etler konusuna da değinen Turgut, “ Geçtiğimiz aylarda sık sık dile getirdiğimiz Sarp kapısından gelen etlerin sağlıksız ve kontrolsüz olduğunu vurgulamıştık. Getirilen bazı kurallar ve önlemlerle bunun önüne geçildi. Eskiye nazaran kaçak et geçişleri azaldı” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: