Rize limanı dünyaya açılacak

RİZE (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi Rize Milletvekili Abdulkadir Kart, Rize Limanı'nın genişletilerek dünyaya açılacağını söyledi.

AK Parti Milletvekili Kart, Rize'nin kalkınması için öncelikle ulaşım probleminin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Rize'nin geri kalmışlığını giderip hak ettiği yere gelmesini sağlamak için ilk önce ulaşım problemini çözmeliyiz. Yeni bir hükümet olduğumuz için henüz icraata geçemedik. Önceliklerimiz arasında sahil yolu inşaatının hızlandırılması, Rize Limanı'nın genişletilip dünyaya açılan bir kapı haline getirilmesi ve Rize Üniversitesi'nin açılması yer almaktadır. Rize Limanı, şehrimizi için büyük önem taşımaktadır. Türkiye'nin ilk özelleştirilen limanlarından birisi olan Rize Limanı, devralındığı günden bu güne çok büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Ancak şuanki konumu Rize için yeterli değildir. Rize Limanı devletin desteği ile daha da genişletilerek ve kapasitesi arttırılarak dünyaya açılan bir kapı haline getirilmelidir. Rize Limanı'nın iyileştirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yeraldığı gibi bu konuda ciddi adımlar atmayı planlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ulaşım problemi çözülmesinin ardından yatırımcıları Rize'ye davet eden Milletvekili Kart, "Biz Rize'ye yatırımcıların gelmesi ve ticaretin canlanması için kolları sıvadık. Limanın genişlemesi ile işimiz daha kolay olacaktır" diye konuştu.