Rize MHP'den Başbakan'a mektup

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı'ndan Başbakan'a Açık Mektup...

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı bugün Rize Atatürk Meydanı'nda PTT'nin önünde toplanarak basına yaptığı açıklamada İl Başkanı S.Zeki Mayi Mektubun içeriğine yer verirken, "Rize Limanı geliştirilmeden yapılacak Ovit Tüneli'nin Rizeli'ye pek bir getirisi olmayacağını düşünüyoruz" ifadelerini de kullanarak Ovit Tüneli'nden de söz etti.

Mektubun gönderilmesinin hemen ardından Zeki Mayi Atatürk Caddesi'nde Bulunan Belediye Parkı'nın girişinde MHP'nin ön ayak olduğu imza kampanyasını ilk imzayı kendisinin atmasından sonra başlattı.

Reklam
Reklam

Başbakan'a Gönderilen Mektupta Yazanlar

3 Kasım 2002’den bugüne kadar 10 yıla yaklaşmakta olan iktidarınız süresince, yine sizin tanımlamanız ile: Bir kasaba görünümünden kurtulmadığı gibi mevsimsel su taşkınları ve heyelanlarla boğuşmaktadır. Bununla birlikte çay üreticilerimizden sanayicilerimize esnafımızdan ücretli çalışanlarımıza ve emeklilerimize kadar tüm sosyal kesimler temel tüketim ürünlerine her yıl Yapılan zamlarla artan maliyetler ve artan dolaylı vergiler nedeniyle ağırlaşan ekonomik koşullar altında ezilmeye devam etmektedir.

Rize’mizin temel ekonomik dinamiğini oluşturan Çaykur’ un ve çay sektörünün geleceğinin güven altına alınması başta olmak üzere özel sektör yatırımlarının çeşitlendirilmesi nitelikli istihdamın artırılması ve Rize’nin Karadeniz bölgesinde bir cazibe merkezi olabilmesi için aşağıdaki 3 ana konuda kalıcı yasal düzenlemeler ile birlikte, gerekli yatırımların yapılmasını, Rize’li hemşerilerimizin adına ve onlardan aldığımız destekle size bir kez daha hatırlatıyoruz.

Reklam
Reklam

Dünya ticaret örgütü tarafından da önerildiği üzere bir; ülkenin veya bölgenin ekonomik kalkınması için vazgeçilmez olan ve bu nedenle stratejik bir nitelik taşıyan tarım ürünlerini kapsayan özel ürün statüsüne çayımız alınması gerekmektedir.

Bir şehrin ekonomik kalkınmasının can damarlarından biri olan, ulaşım kanallarının çeşitliliği açısından kara yolu ulaşımına adeta mahkum edilen illerin başında yer alan Rize, en kısa sürede: Erzincan Gümüşhane Trabzon demir yolu projesine dahil edilmelidir.

Tersane ve organize sanayi bölgesi başta olmak üzere, Rize limanının uluslar arası taşımacılığa el verişli standartlara çıkarılması ve doğal zenginliklerimizi koruyarak nitelikli turizm tesisi sayısı ile tesis yatak kapasitesinin artırılması gerekmektedir.

MHP Rize il başkanlığı olarak, yukarıda ifade etmiş olduğumuz konuları Rize’ye kazandırmayı taahhüt ettiğimiz gibi AKP iktidarının bu konulardaki çalışmalarınıda yakından takip edeceğimizi aziz hemşerilerimize saygılarımızla arz ederiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: