Rize Milli Eğitim Müdürü Altuntaş:

RİZE (AA) - Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne atanarak göreve başlayan Servet Altuntaş, "Rize'deki eğitim kalitesini yukarılara çıkarabilmek için bütün gayreti göstereceğiz" dedi.

RİZE - Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne atanarak göreve başlayan Servet Altuntaş, "Rize'deki eğitim kalitesini yukarılara çıkarabilmek için bütün gayreti göstereceğiz" dedi. Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 yıl gibi uzun bir süre Konya'da görev yaptığını belirterek, "Oradan Hz. Mevlanı'nın hoşgörü ve sevgisiyle Rize'ye geldik. O sevgi ve hoşgörüyü bizim Karadeniz insanının dinamik ve çalışkanlığıyla birleştirip, elimizden geldiğince bütün kurumları da işin içerisine çekerek Rize'deki eğitim kalitesini yukarılara çıkarabilmek için bütün gayreti göstereceğiz" diye konuştu. Eğitimin sadece eğitimcilerde kalmaması gerektiği ifade eden Altuntaş, "Toplumun her kesimine imkanları ölçüsünde eğitime ne kadar destek verebilirse başarımız o kadar artacaktır. Eğitimi sadece okulla sınırlı tutmamak lazım. Bunun bir aile ve toplum boyutu var. Bunları birleştirdiğimiz zaman başarıyı yakalayabileceğimize inanıyorum. Bu uğurda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Öğretmenlere ve öğrencilere de çağrıda bulunan Altuntaş, şöyle devam etti: "Öğretmenlerimizden, okullarımızda sevgi temelli bir eğitim anlayışının hakim olmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz mesleğini sevecek. Öğrencilerini sevecek. Zaten bir öğretmen bunu yaptığı zaman başarılı olur. Bir de çocuklarımıza yaklaşırken kesinlikle nefret dilini kullanmayacağız. Hoşgörü dili ile gönüllerine girmeye çalışacağız. Bu anlayışı yerleştirdiğimiz takdirde toplumun bütün kesimleriyle el ele vererek, elimizden geldiğince Rize'nin eğitim seviyesini üst seviyesine çıkarmak için gayret göstereceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: