Rize Ülküocağı'ndan polis haftası mesajı

Rize Ülküocağı Başkanı Recep Bakırcı’dan Polis Haftası Kutlama Mesajı

Uykumuzun huzurunu, canımızın ve malımızın güvenliğini, mahallelerimizin asayişini muhafaza etmek için gece gündüz demeden çalışan polislerimiz, devletimiz ve milletimiz arasındaki en önemli köprülerden biridir. Toplumumuzun refahını bozmak isteyenler ve ülkemizin bütünlüğünü hazmedemeyenlerle dur durak bilmeyen mücadele eden polislerimizin ifa ettikleri vazifeler kuşkusuz Türk Milleti için son derece değerlidir.

Yeri geldiğinde ailelerinden ayrı, yeri geldiğinde ise zor şartlar altında kalarak görevlerinin başında olan polislerimiz her yerde ve her zaman milletimizin yardımına koşmakta, vatandaşlarımızı uyuşturucu, hırsızlık, gasp ve buna benzer çeşitli illetlerden uzak tutmak için elinden geleni yapmakta, vatanımızın zararına faaliyetlere engel olmakta, milletimizin yasal kurallar içerisinde yaşaması için çalışmaktadır.

Reklam
Reklam

Yeniçeri Ocağının kaldırılmasından sonra gerek Osmanlı başkentinde ve gerekse illerde iç güvenlik hizmetlerinin eskisiyle kıyaslanmıyacak ölçüde gelişmesine rağmen güvenlik hizmetlerinin birçok makam ve kişilere bağlı olarak yürütülmesi uygulaması sürmüştür. Örgütlenme açısından ve uygulamadaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla 10 Nisan 1845'de İstanbul'da "POLİS" adıyla bir teşkilat kurulmuş, yeni kurulan polis teşkilatının görevleri yine aynı tarihte yayınlanan Polis Nizamnamesinde belirtilmiş ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazıyla duyurulmuştur.

1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatımızın dürüstlüğü ve adaleti amaç edinerek bir asrı aşkın süredir hukukun üstünlüğüne dayanan hizmetleri takdire şayandır. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 167. yılında başta RİZE’DE hizmet veren ve polislerimiz olmak üzere bütün polislerimizin Polis Haftasını kutlar, vazifeleri başında şehadet mertebesine ulaşan şehit polislerimizi rahmetle anar, gazilerimiz ve emekli olan polislerimize üstün hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

Reklam
Reklam

Rize Ülküocağı Başkanı

Recep Bakırcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: