Rize Valisi Çakır, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylamasına Katıldı

Rize Valisi Nurullah Çakır, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Çakır, AA foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan "Yılın Fotoğrafları" galerisini inceledi.

Oylamaya katılarak galerideki "Rohingya Müslümanlarının yaşam mücadelesi", "Ara Güler-Recep Tayyip Erdoğan", Kutsal topraklarda bayram coşkusu", "Erçek Gölü'nde flamingoların görsel şöleni" başlıklı fotoğrafları beğenen Vali Çakır, başarı dileklerinde bulundu.

Vali Çakır, Anadolu Ajansı'nın Cumhuriyet'in kurulduğu ilk günden beri değerinin ve derinliğinin farkında olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı'nın binlerce güzel fotoğrafı olduğunu ifade eden Vali Çakır, "Halkla beraber uyguladıkları ödül anlayışını canı yürekten kutluyorum. Bu fotoğraflara baktığımız zaman bir çoğunda hüznün olduğunu görüyoruz. 2013 yılında temennimiz umarım insanlık, insani değerin farkına varıp kısır bir anlayıştan çıkar, daha evrensel değerler etrafında buluşur" diye konuştu.

Dünya kamuoyunun gündemindeki Arakan, Suriye, Gazze'nin yanı sıra Akçakale'ye düşen top mermisi, Hatay ile Suriye arasında kalan Suriyelilerin dramı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun hayatını yeni kaybeden Filistinli için ağlaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in fotoğrafını çekmesi gibi Türkiye gündemini de etkileyen fotoğraflar, oylamaya sunulanlar arasında bulunuyor.

Türkiye'den 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı "Yılın Fotoğrafları" oylaması, http: //yilinfotografi.aa.com.tr üzerinden yapılıyor.

Muhabir: Fikret Delal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz