Rize'de 8. Acil Tıp Asistan Sempozyumu Yapıldı

Rize - Rize'de 8. Acil Tıp Asistan Sempozyumu gerçekleştirildi.<br> Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından düzenlenen sempozyum, çeşitli illerden 190 doktorun katılımı

Rize - Rize'de 8. Acil Tıp Asistan Sempozyumu gerçekleştirildi.
Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından düzenlenen sempozyum, çeşitli illerden 190 doktorun katılımı ile Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda yapıldı.
Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Avşaroğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumun amacının branşlarında kısa süre sonra hem uzman hem de yönetici olacak doktorları kaynaştırmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Acil servislerde yaşanan sorunların yanı sıra hasta bakım ve takibiyle ilgili sık sık karşılaştığımız olguları da sempozyumda tartışacağız. Acil tıp uzmanlık dalı, ülkemizde yeni sayılabilecek bir dal. Uzmanlığın amacı hastaları acil uzmanı yaklaşımıyla değerlendirmek, özellikle hastaların altın dakikalarını erken dönemde kazanabilmek amacıyla ihtisas edilen bir branştır. Hem ulusal hem de uluslararası planda çeşitli katkı ve desteklerde bulunuyoruz. Türkiye Acil Tıp Derneği, acil hizmetlerinin ülkemizde gelişmesi için çalışmalarına her zaman devam edecektir."
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Bilir, sempozyumu Türkiye Acil Tıp Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam
</amp-ad>

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz