Rize'de Bazı CHP Üyelerinin AK Parti'yeüye Yapıldığı Iddiası

CHP Rize teşkilatının bazı üyeleri, AK Parti'ye usulsüz olarak üye yapıldıkları iddiasıyla Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Rize teşkilatının bazı üyeleri, AK Parti'ye usulsüz olarak üye yapıldıkları iddiasıyla Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ve beraberindeki partililer suç duyurusu öncesi merkez ilçe teşkilatında toplantı yaptı. Aslankaya, burada yaptığı açıklamada, Rize genelinde aralarında parti yöneticileri ve eşlerinin de bulunduğu 484 CHP'linin haberi olmadan AK Parti'ye üye kaydedildiğini iddia etti.

Buna bir anlam veremediğini ifade eden Aslankaya, "Bunun adı insan hırsızlığıdır. Eğer CHP'li bu kadar üye varsa hiçbir partiye üye olmayan çok sayıda üyeleri vardır. Bu üyeler başka siyasi partilere üye olmadığından tespit edilemiyor. Siyasi Partiler Kanunu'na göre suç işlenmiştir. AK Parti Rize İl Başkanı ve yöneticileri suç işlemiştir, bireysel olarak suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından partililer, Rize Adliyesi'ne giderek bireysel olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: