Rize’de bir ilk TAHA yemek evi

TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu’nun vermiş olduğu KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimi devam ediyor.

TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu’nun vermiş olduğu KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimi çerçevesinde iş planı uygulamaları devam ediyor. Kurulan girişimcilik faaliyetiyle Rize'de daha önce denenmemiş öncelikli olarak bayanların özel günlerini kutlayabilecekleri bir mekan oluşturulması hedeflendi. Özellikle çalışan bayanlar gün toplantılarını dışarıda düzenlediklerinde hem o mekanda gürültü oluşturmaktaydılar hem de kendileri rahatsız olmaktaydılar. Bu problemden yola çıkarak günler için konsept bir proje düşünüldü ve Taha Yemek evi ortaya çıktı. Proje ile Gün toplantıları, doğum günleri, kına geceleri, sözler, sabah kahvaltıları ve iftar yemekleri hizmetleri verilecektir. Çocuk parkı olduğundan kadınların çocuklarıyla birlikte gidebilecekleri bir yer haline gelecektir.

Reklam
Reklam

Açılışını belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın yaptığı işletmede Bakırcı “Rize ilinin bu tarz yeni hizmetlere ihtiyacı olduğunu söyledi”. Sevim Balcı’nın baba mesleği olan aşçılık hem zevkle yaptığı bir iş hem de kazanç sağlayabileceği bir iş uygulaması.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Zühre Kazancı Kavuncuoğlu, verdikleri girişimcilik eğitiminin ardından böyle güzel işletmelerin açıldığını görünce mutlu olduklarını ifade etti. Bu şekilde bir kadının kendi işini kurması ile en az 4 kadının daha istihdama katılabileceğini söyledi.

TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu’nun girişimcilik eğitimine katıldıktan sonra kendi işyerini açarak iş dünyasına atılan Taha Yemek evinin sahibi Sevim Balta ise işletmesinin açılışında büyük emeği geçen ailesine ve Kadın Girişimciler Kurulu’na müteşekkir olduğunu ifade etti. Balcı, “Ailemin ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun yanımda olması bana cesaret veriyor. Dedi.

Rize TOBB Kadın girişimciler Kurulu kadın girişimciler için rol model oluşturup yeni kurulan iş yerlerine destek vermeye devam edecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: