Rize'de HES Projesi "yol Geçiş Izni"nin Yürütmesi Durduruldu

RİZE (AA) - Rize İdare Mahkemesi, Şehir İçme Suyu Şebekesi Andon Tesisleri üzerinde yapımı planlanan Sumart HES projesine ilişkin "yol geçiş izni"

Rize İdare Mahkemesi, Şehir İçme Suyu Şebekesi Andon Tesisleri üzerinde yapımı planlanan Sumart HES projesine ilişkin "yol geçiş izni" hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, yaptığı yazılı açıklamada, Rize Su Yap-İş şirketi ile Rize Özel İdaresi arasında yapılan çalışmanın ardından proje için "yol geçiş izni" kararı verilmesi üzerine bir grup köylünün Rize İdare Mahkemesinde dava açtığını belirtti. Dava sonunda mahkemenin "yol geçiş izni" kararını iptal ettiğini ifade eden Şan, şunları kaydetti: "Mahkeme herhangi bir ÇED süreci işletilmeyen işlemlerin yürütülmesi halinde çevresel zararların, oluşabilecek emek, zaman ve kaynak israfına neden olunabileceği, dolayısıyla telafisi güç zararlar doğabileceği sonucuna vararak yürütmenin durdurulmasına 'oy birliği', ile karar vermiştir. Mahkeme burada açıkça yasa dışı işlem yapıldığını ve yasa dışılığa karşı köylünün mücadelesinin haklı olduğunu ortaya koymuştur. Yapılan yazışma ve protokollerle kamuoyu, yasalar ve hukuk yok sayılmaya çalışılmış, yanıltılmak istenmiştir. İl Özel İdare protokolü ile gerçek ortaya çıkmış ve mahkeme buna göre karar vermiştir. Bir kez daha hukuk suyuna, toprağına, doğal yaşam alanlarına, tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan köylülerin yanında yer almıştır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz