Rize'de Ileri Seviye Kar-buz Eğitimi Düzenlendi

RİZE (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonunca Kaçkar Dağları'nda 112 sporcu ve 7 antrenörün katılımıyla düzenlenen ileri seviye kar-buz eğitimi sona erdi.

RİZE - Türkiye Dağcılık Federasyonunca Kaçkar Dağları'nda 112 sporcu ve 7 antrenörün katılımıyla düzenlenen ileri seviye kar-buz eğitimi sona erdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Kamp Müdürü Korkut Güven, yaptığı açıklamada, federasyonun ileri seviye kar-buz eğitimlerinin Kaçkar Dağı'nın büyük buzulunda tamamlandığını belirtti. Türkiye Dağcılık Federasyonunun dağcılık eğitimlerinin 8 aşamadan oluştuğunu ifade eden Güven, "Bu eğitimlerin yedincisi olan ileri kar-buz eğitimi, her yıl Kaçkar Dağı'nın büyük buzulunda yapılmaktadır. Bu yıl da bu eğitim için beş gün önce Kavron Yaylası'nda eğitimlere başladık. Üç gün süren buzul çalışmasının ardından Mezovit kamp yerinden tekrar Yukarı Kavron Yaylası'na indik" dedi. Güven, eğitimin önemli bir aşaması olan yazılı sınavı da yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Yazılı sınav sonucunda değerlendirmelerde başarılı olan sporcularımız sekizinci ve son eğitim olan ileri kış arama kurtarma eğitimini almaya hak kazandılar. Buzul eğitiminde kısaca tırmanış tekniklerini kullanarak buz üzerinde emniyetli tırmanışlar ve iniş çalışmaları gerçekleştirildi. Hava şartları ve buzul şartları bu yıl bize oldukça iyi bir olanak sundu. Biz de bu şansı iyi değerlendirdik." Kampa 112 sporcu ve 7 antrenörün katıldığını dile getirer Güven, oldukça başarılı, amacına ulaşan ve nitelikli bir eğitim gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: