Rize’de izinsiz bitki toplayan 4 yabancı uyruklu kişi yakalandı

Rize’de 4 yabancı uyruklu kişi, Ayder yaylasından izinsiz olarak topladıkları ve yurt dışına götürmeyi amaçladıkları...

Rize’de 4 yabancı uyruklu kişi, Ayder yaylasından izinsiz olarak topladıkları ve yurt dışına götürmeyi amaçladıkları 44 değişik endemik bitki türü ile yakalandı. Rize İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, şahıslara 227 bin 920 lira para cezası kesti.
Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ardeşen ilçesine bağlı Beyazkaya köyü mevkiinde Danimarka vatandaşı K.T.F, İsveç vatandaşı L.I.H.F, B.CF ve M.E.K.P’yi durdurdu. Ekipler, bu kişilerin üzerlerinde ve yanlarında taşıdıkları 11 farklı poşette, Ayder yaylasından topladıkları belirlenen 44 çeşit endemik bitki çeşidi ele geçirdi. Bitki çeşitlerini yurt dışına kaçırmayı hedefledikleri öğrenilen kişiler hakkında yasal işlem yapıldı. Rize İl ve Çevre Orman Müdürlüğü’nce 227 bin 920 lira para cezasına çarptırılan kişiler daha sonra serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz