Rize'de, "Kültür Günleri" Etkinliği Başladı

Rize'de, "Kültür Günleri" etkinliği organize edildi.

Rize'de, "Kültür Günleri" etkinliği organize edildi.

Rize Kültür Sanat ve Dostluk Derneği (RİKSAD) ve Kaynak Yayınları tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Rize Kültür Günleri etkinliğinin açılış programına Vali Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, RİKSAD Başkanı Nuri Şinoforoğlu ile davetliler katıldı.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, Rize gibi küçük ölçekli bir ilde bu denli geniş kapsamlı bir organizasyon yapılmasından gurur duyduğunu belirterek, iki gün sürecek kültürel etkinliklerin büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kültür organizasyonlarının geleceğe yönelik inançlarını artırdığını ifade eden Çakır, şunları söyledi:

"Güçlü ülkelerin güçlü geleceğinin olması, kültür düzeyi yükselmiş, hadiseleri çok yönlü değerlendirebilme kapasitesine, güçlü organizasyon yapabilme yeteneğine sahip kurum, kuruluş ve fertlerden geçmektedir. Ülkemizin koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi de güçlü ekonomi ve kültürel faaliyetlerle olacaktır. Savunma sanayinde, yeraltı zenginliklerinin farkına varmakla, sağlıkta, eğitimde gelişimle olacaktır."

Konuşmaların ardından Naci Tosun 'Gönüllüler Hareketi', gazeteci yazar Ali Demirel 'İslamda Kadının Yeri', Seyitnur Fethi Erkal 'Risale-i Nur'u Okuma ve Anlama', Prof. Dr. İrfan Yılmaz 'Koruyucu Hekimlik Açısından Peygamberimiz ve Tıbb-ı Nebevi', Dr. Ergün Çapan ise 'İslam'da Ticari Ahlak' konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik, yarın yapılacak programların ardından sona erecek.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: