Rize'de "Kültür Günleri" Etkinliği Tamamlandı

Rize'de "Kültür Günleri" etkinliği tamamlandı.

Rize'de "Kültür Günleri" etkinliği tamamlandı.

Rize Kültür Sanat ve Dostluk Derneği (RİKSAD) ve Kaynak Yayınları tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Samanyolu Televizyonu ana haber spikeri Kemal Gülen katıldı.

'Camın Arka Yüzü' adlı eseri hakkında söyleşi yapan Gülen, gazeteci kimliğinin yanında böyle bir eseri çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Gazetecilik mesleğinin temelinde mucizelerin yattığını ifade eden Gülen, şunları söyledi:

"Her ilmin gelip dayandığı son nokta da mucizelerdir. Allah'ın peygamberlere lütfettiği hususi özel ikramlar ve ihsanlar olan ve onların dışında hiç kimsenin de mazhar olmadığı olağanüstü hallerdir mucizeler. Bazen bizim Türk medyasında mucize kelimesi kendi varlık hikmetinden daha farklı bir noktada 'mucize kurtuluş' tarzında kullanılıyor. Biz bu hususa dikkat etme gayreti içerisindeyiz. Mucizenin dönemi bitmiştir. Mucizevi kerameti tarzı kelimeler kullanılabilir. Fakat medyaya da başka bir yerde mucize kelimesi kullanılması doğru değildir."

Reklam
Reklam

Etkinlikte, Naci Tosun 'Gönüllüler Hareketi', gazeteci yazar Ali Demirel 'İslamda Kadının Yeri', Seyitnur Fethi Erkal 'Risale-i Nur'u Okuma ve Anlama', Prof. Dr. İrfan Yılmaz 'Koruyucu Hekimlik Açısından Peygamberimiz ve Tıbb-ı Nebevi', Dr. Ergün Çapan ise 'İslam'da Ticari Ahlak' konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Muhabir: Fikret Delal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: