Rize'de Kuru Yük Gemisinin Yan Yatması

Rize Limanköy Limanı'nda kuru yük gemisinin yan yatması sonucu kaybolan gemi adamının cesedi çıkarıldı.

Rize Limanköy Limanı'nda kuru yük gemisinin yan yatması sonucu kaybolan gemi adamının cesedi çıkarıldı.

"Alican.s" adlı kuru yük gemisinin, Çayeli ilçesinde Limanköy Limanı'nda, Ünye Çimento'ya çimento hammaddesi boşaltırken yan yatmasının ardından Sahil Güvenlik, Rize Valiliği Arama ve Kurtarma ile Karadeniz Dalgıçlar Spor Kulübü ekipleri tarafından başlatılan çalışma sona erdi.

Karadeniz Dalgıçlar Spor Kulübü Başkanı ve Rize Valiliği Arama Kurtarma dalgıcı Rıza Birkan, yaptığı açıklamada, olay sonrası2 saatlik çalışma ile kayıp gemi adamı Tarık Yılmaz'ın (33) cesedine ulaşıldığını ve cesedin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Geminin ana yakıt tankları ile diğer bölümlerini de kontrol ettiklerini vurgulayan Birkan, "Kontrollerde yakıt tanklarında herhangi bir sızıntı yoktu ancak kaptan köşkünün olduğu bölümde ufak bir yağ ve yakıt sızıntısı vardı. Bu nedenle herhangi bir çevre kirliliği yaşanmaması için gerekli tedbirler alındı" diye konuştu.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: