Rize'de, Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Rize'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Rize'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki programa, Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul, Dekan Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Safi, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Öğretim elemanları, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda, Doç. Dr. İhsan Safi, Mehmet Akif'in şahsiyetinden ve edebi hayatından kısa bilgiler verdi. Akif'in büyük bir şair olduğunu ifade eden Safi, "O dönemde başka tarzda şiir yazmasını Akif gibi birisinden bekleme mümkün olamayacaktı. Akif devrin şartları gereği bu şiir tarzını benimsedi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Arslanköylü de Safi'ye günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

Muhabir: Fikret Delal

</amp-ad>

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz