Rize'de Mesleki Kurslar Mahalle Ve Köylere De Yayılacak

Rize Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Osman Bahri Gülal, 2012–2013 eğitim döneminde açacakları kurslar için...

Rize Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Osman Bahri Gülal, 2012–2013 eğitim döneminde açacakları kurslar için kayıtların başladığını söyledi. Gülal, “Kurslarımızı sadece şehir merkezine değil tüm köylere ve mahallelere yayma çalışmalarımız var.” dedi.

Bahri Gülal, gazetecilere yaptığı açıklamada, geride kalan yılda açtıkları kurslar ve bu kurslara katılımlar hakkında bilgiler verdi. Gülal, “Meslek edindirme, sosyo-kültüre ve öğrenci yetiştirme kurslarımız ile geçtiğimiz yıl toplamda 732 kurs ile hizmet verdik. Bu kurslarımıza 10 bine yakın kursiyer katıldı. Ayrıca açtığımız kurslar yanında çeşitli alanlarda seminerler ve paneller de düzenledik. Geride kalan yılda istediğimiz verimi aldık. Bu yıl da kurslarımıza katılımın yüksek olmasını bekliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

HEM’in 'Hayat Boyu Öğrenme' projesi kapsamında herkesi açtıkları kurslara davet ettiklerini ifade eden Gülal, “Evde boş oturmak yerine, dışarıda boş gezmek yerine vatandaşlarımızın bu kurslara katılmasını istiyoruz. Kurslarımız hafta sonları olacağı için çalışan kesimi de kurslarımıza davet ediyoruz. Bu yıl kurslarımızı sadece şehir merkezinde açmakla sınırlı tutmayıp tüm köylere ve mahallelere yayma çalışmalarımız var. Rize’deki tüm köy muhtarlarına konuyu ileterek düşüncelerimizi kendilerine anlattık. İnşallah en kısa zamanda kurslarımız eskiden olduğu gibi tekrar köylere kadar uzanacak.” diye konuştu.

Rize HEM’in 2012–2013 eğitim yılında açacağı kurslardan bazıları ise şöyle: Giyim, modelistlik, plates, org, İngilizce, Arapça, Rusça, Osmanlıca, Kur’an-ı Kerim, cam süsleme, operatörlük, tezhip, tiyatro, diksiyon, aşçılık, resim, gitar, kuaförlük, iğne ve makine nakışları, bağlama, web tasarım, arıcılık, avcılık, trikotaj, feretiko, ebru, bilgisayar işletmenliği, okuma-yazma, ev tekstili.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: