Rize’De ‘Okuma’ Seferberliği

Muhammet KAÇAR/RİZE, Türkiye’de iller arası eğitim sıralamasında 50’li sıralarda yer alan Rize’de Valilik tarafından RENK projesi başlatıldı. Eğitim yönetimi, öğretmen, eğitim ortamları

Muhammet KAÇAR/RİZE, Türkiye’de iller arası eğitim sıralamasında 50’li sıralarda yer alan Rize’de Valilik tarafından RENK projesi başlatıldı. Eğitim yönetimi, öğretmen, eğitim ortamları ve donanım, eğitim denetimi ve rehberlik, dil eğitimi, ölçme ve değerlendirme, eğitimin ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarının ele alındığı projede her gün okullarda kitap okuma saati etkinliği düzenleniyor. Bu etkinliklere katılan Vali, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ile bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğrencilerle birlikte sınıflarda 45 dakika boyunca kitap okuyor. Fatih Anadolu Lisesi’nde bugün düzenlenen etkinlikte Vali Ersin Yazıcı, basın mensuplarının da katılımı ile sınıflarda öğrencilerle birlikte kitap okudu.
'EĞİTİMDE SEFERBERLİK BAŞLATTIK'
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Valisi Ersin Yazıcı, eğitim seferberliği başlattıklarını belirterek, "Önemli olan eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmaktır. Yük öğretmenlerin omuzunda. Öğretmenlerin gayreti ve isteği ile olacak. İnsanlar yaptığı işe duygularını da katmalı. Böyle olunca yaptığı işten zevk alır. Bu çocuklar ve ülke hepimizin. Bu projeyi birlikte başarıya ulaştıracağız" dedi.
EĞİTİM SIRALAMASINA ERDOĞAN’IN ÇOK ŞAŞIRDIĞINI AÇIKLAMIŞTI
Rize Valisi Ersin Yazıcı, geçen Haziran ayında Başbakan olarak Rize'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilin eğitimde 50'nci sırada olduğunu söylediğini belirterek, "İlk kez duyduğunu söyledi ve çok şaşırdı" açıklamasında bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: