Rize'de Organik Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Çayeli'nde organik arı yetiştiriciliği eğitimi alan arıcılardan başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Çayeli'nde organik arı yetiştiriciliği eğitimi alan arıcılardan başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çayeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle eğitiminde başarılı olan 38 arıcı için Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, İlçe Müdürü Ali Rıza Ölker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin ile davetliler ve arıcılar katıldı.

Bulut, burada yaptığı konuşmada, gönüllü olarak organik arıcılık yapmak üzere yola çıkan kişilerin gayretinin takdire değer olduğunu belirterek, "Çaba devam ettiği sürece bizler de her konuda, imkanlar elverdiği ölçüde destek olmaya devam edeceğiz. Eğitimlerin organik tarım için çok faydalı olacağına inanıyorum. Senoz Vadisi organik balda önemli bir dönüşümün merkezi olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Arıcıların ve her kesimin eğitime teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Bulut, "Eğitimli üretim, kaliteli ve doğal ürünü beraberinde getirecektir. Aynı zamanda rekoltenin de artmasını sağlayacaktır. Bu nedenle diğer arıcıların da eğitim için teşvik edilmesi gerek. Birlikte hareket edilmesi organik tarımda başarıyı sağlayacaktır. Gelecek yıllarda eğitimin katkısı ile arı ölümleri çok daha az olacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz