Rize’de Şiddetli Yağışın Ardından

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, önceki gün gece geç saatlerde başlayan ve sabaha...

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, önceki gün gece geç saatlerde başlayan ve sabaha karşı şiddetini arttıran sağanak yağış nedeniyle su baskını ve heyelan olan bölgelerde incelemelerde bulundu.

Özellikle Rize’nin Pazar ilçesinde etkili olan yağış, Pazar-Hemşin Karayolu'nun 4. kilometresinde bulunan Kocaköprü köyündeki toplu konutların su baskınına maruz kalmasına neden oldu. Aynı bölgede bulunan Emniyet lojmanları ve TOKİ İlköğretim Okulu’nun da bodrum katlarında maddi hasar meydana geldi. Köylerde de etkisini gösteren yağış sonucu meydana gelen heyelanlar birçok köy yolunu ulaşıma kapatırken tehlike arz eden evler ise güvenlik nedeniyle boşaltıldı. İl Özel İdaresi ekiplerinin aralıksız süren çalışmaları neticesinde kapanan köy yollarının birçoğu ulaşıma açılırken ekiplerin çalışmalarını sürdürmeye devam ettiği belirtildi. Bölgede incelemelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Kaymakam Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa ile İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı’dan bilgi aldı. Meclis Başkanı Hakan Gültekin, heyelan sonucu yolları ulaşıma kapanan Topluca ve Sivritepe köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Gültekin, incelmelerin ardından yaptığı açıklamada yaşanan su taşkınları ve köylerde meydana gelen heyelanlarla ilgili Rize Valiliği, İl Özel İdaresi, Pazar Kaymakamlığı ile Pazar Belediyesi'nin alarma geçtiğini ve yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Gültekin, yaşanan olaylarda tek sevindirici tarafın ise can kaybının yaşanmaması olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: